Eigentijdse romans

Brunsvold, Sara – De acht levenslessen van Clara Klein

Inhoud:

Aidyn Kelley is een ambitieuze journalist die meer wil dan alleen korte stukjes schrijven voor de plaatselijke krant. Na een misstap krijgt ze de opdracht een in memoriam te schrijven over een stervende vrouw in een hospice. De Clara Klein die ze daar aantreft is een stuk interessanter en levendiger dan ze had gedacht. Clara meent dat niet alleen Aidyn, maar ook zijzelf een opdracht heeft gekregen. Als Aidyn een verhaal wil, zal ze dat krijgen ook. De unieke vriendschap die tussen hen ontstaat, zal zeker zijn sporen op aarde achterlaten.

Waardering:

Twee vrouwen tussen wie een bijzondere vriendschap ontstaat. Aidyn Kelley, een jonge journaliste, in de kracht van haar leven en de terminale Clara Klein.
Aidyn krijgt de opdracht een memoriam voor Clara Klein. Niet wetend dat deze opdracht, die ze eigenlijk maar minnetjes vindt, eigenlijk een hele grote, een heel bijzondere blijkt te zijn. Hier moet Aidyn zelf, soms door harde hand, achter komen.
Hoewel Clara haar laatste dagen in het hospice doorbrengt laat ze in alles zien hoe sterk haar persoonlijkheid is. Krachtig, zichzelf gevend voor een ander, liefdevol en niet te vergeten erg humoristisch. Alles wat Aidyn niet verwacht had te zullen vinden.
Een mooi maar ook emotioneel verhaal over deze bijzondere vriendschap. De ietwat bijzondere titel  vat het boek wel samen; Clara’s verhaal zit vol levenslessen. Lessen die ook Aidyns ogen openen waardoor je door het verhaal heen haar persoonlijke groei ziet.
Anders dan een doorsnee roman, absoluut de moeite waard om te lezen. Dit smaakt naar meer!

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 978909734264
Aantal pagina’s: 348
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: april 2023