Bijbelse romans

Smith, Jill Eileen – Abigaïl

Serie De vrouwen van koning David

Inhoud:

Haar leven kenmerkt Zich door onrust en dromen die vervagen. Abigaïl berust in een leven met een man waar ze niet van houdt. Maar als de omstandigheden haar een tweede kans bieden op geluk met de knappe David, neemt ze een stap in geloof en voegt ze zich bij zijn zwervende groep. Toch blijft de onrust en strijd in haar leven bestaan. Hoe kan ze zijn liefde delen met andere vrouwen waar hij mee trouwt?

Waardering:

Abigaïl kan niet ontkomen aan een huwelijk met de wrede en domme Nabal. Haar familie heeft een schuld bij zijn familie en beide vaders zijn een huwelijk overeengekomen.
Het huwelijk duurt niet lang, doordat Nabal David weigert voedsel te geven. Abigaïl kan heer zelf redden en neemt het huwelijksaanzoek van David aan. Zij wordt de derde vrouw van David, na Michal (die nog bij Saul is) en Achinoam.
Alhoewel Abigaïl niets te kort komt, worstelt ze met het feit dat ze David moet delen met andere vrouwen. Zeker als hij nog meer vrouwen trouwt.
In deze bijbelse roman is er rondom een paar bijbelteksten gewerkt. Die worden ook aangehaald. Toch is er veel “verzonnen” rondom Abigaïl en haar familie. We weten niet of haar huwelijk echt zo ging en hoe zij zich voelde.
Het boek laat een onderbelichte kan zien van Davids leven; zijn meerdere vrouwen. Het leven met meer vrouwen van een man moet niet makkelijk zijn. Dat wordt goed beschreven.
Het boek leest makkelijk en is boeiend. Er worden regelmatig regels uit de psalmen aangehaald en dat past hier heel mooi in.

Gegevens:

Uitgeverij Het Zoeklicht
ISBN 9789064511714
Aantal blz: 323
Prijs € 19,95