Bijbelse romans

Landsem, Stephanie – De tempeldief

Inhoud:

Nissa is een arme Joodse vrouw met een scherpe tong. Alleen dankzij Mouse, de beste dief van de Jeruzalem, lukt het haar om te overleven. Intussen zit de Romeinse centurion Longinus haar op de hielen. Hij heeft maar een doel: de dieven grijpen die de markt onveilig maken zodat hij eindelijk het door hem gehate Galilea kan verlaten. Onverwacht zijn Nissa en Longinus beide getuige van de arrestatie, het proces en de kruisiging van Jezus Christus. Wat ze zien, verbaast hen. Waarom geneest deze man iedereen om hem heen, maar doet hij niets om zichzelf te redden? Is de genade waarover hij spreekt echt of een valse belofte? En wat als hij de waarheid spreekt?

Waardering:

De hoofdpersoon van dit boek, Nissa alias Muis, leeft van stelen. Haar vader vergokt zijn geld en haar moeder drinkt. Haar broer is blindgeboren, dus alleen zij kan nog voor eten zorgen.
Het verhaal is boeiend. De romeinse hoofdman voegt wat extra’s toe.
Uiteraard staan er verschillende gebeurtenissen uit de bijbel in het boek. Een van de belangrijkste gebeurtenissen is wel de genezing van haar broer. Daarna moeten hij en zijn ouders bij de schriftgeleerden komen om te zeggen wie hem genezen heeft.
Ook de kruisiging van de Heere Jezus wordt beschreven. De twee gevangenen aan het kruis gaan me iets te ver. De bijbel vertelt daar weinig over, maar in dit boek wordt het helemaal ingevuld.
De informatie over de tijd waarin ze leefden is erg goed. Je ziet het als het ware voor je.
Ik vond het persoonlijk jammer dat het boek niet eindigde met de opstanding, maar net daarvoor.
Een boeiend boek met wel behoorlijk wat “aanvulling”  op de bijbel.

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029723756
Aantal blz: 384
Prijs: € 19,99