Eigentijdse romans

Starns Clark, Mindy & Gold, Leslie – De erfenis van mijn dochter

Inhoud:

Virginia, 1864 – Therese Jennings is fel tegen het bezitten van slaven. Wanneer haar moeder, die weduwe is, een plantage erft, vlucht Therese naar Richmond. Daar werkt ze overdag als gouvernante en s ‘nachts als vrijwilligster in het hospitaal waar ze soldaten verzorgt die in de burgeroorlog gewond zijn geraakt. Maar kan ze haar verplichtingen matchen met haar geloof als de problemen binnen haar familie uit de hand lopen? En zal de liefde- of met een oude beau of met een knappe nieuwe aanbidder- ooit binnen haar gebroken wereld passen?

Virginia vandaag – Nicole Talbot heeft haar leven weer op de rit, na jaren van verslaving. Thuisgekomen van school voor de zomervakantie, kan ze eindelijk een schokkend geheim delen. Een geheim over een traumatische ervaring uit haar kindertijd dat alleen maar nieuwe vragen oproept. Maar wanneer de feiten die ze ontdekt de familie-erfenis in twijfel trekken, moet ze alles wat ze heeft opgebouwd- haar nieuwe start, haar vertrouwen in de familie en haar groeiende vriendschap met een nieuwe man- in de waagschaal stellen om de geheimen van het verleden boven tafel te krijgen.

Waardering:

De erfenis van mijn dochter is het derde en laatste deel van de serie ‘Schatten uit het verleden’.
Nicole Talbot is van de vier nichtjes degene die in dit boek de hoofrol heeft. Na haar drankverslaving heeft ze haar leven weer opgepakt. Ze studeert weer en gaat voor deze zomer werken. Hiervoor trekt ze een paar maanden bij Maddie, haar zus in.
De onderzoeken naar de traumatische gebeurtenis in hun jeugd zijn nog in gang. Maddie praat Nicole hierover bij maar Nicole heeft zelf ook iets te vertellen, iets wat ze vanaf haar kinderjaren geheim heeft gehouden.

Een tweede verhaallijn gaat over Therese Jennings, één van de voorouders van de nichtjes Talbot. Ze leeft in de tijd van Amerikaanse burgeroorlog en fel tegen de slavernij. Haar kracht komt naar voren als ze tegen de wil van haar moeder een baan aanneemt in een veldhospitaal en slaven helpt te ontsnappen.

Na het lezen van de eerste twee delen wil je graag weten wat er nu precies gebeurd is. In de eerste twee delen kwam dit niet veel verder, in dit derde deel zit hier veel meer vaart in. Er blijkt een veel groter web achter te zitten dan in eerste instantie lijkt.
Ook het verhaal van Therese is heel boeiend geschreven. Het overspringen van de ene naar de andere verhaallijn is dan ook geen probleem omdat je in beide verder lezen wilt.
Het is aan te raden eerste de twee voorgaande delen, De kroon van mijn broer en Het gebed van mijn zus, van deze serie te lezen, anders kan het lastig zijn om alles te begrijpen.
Hoewel het verhaal echt ‘af’ is, is het jammer dat het met deel stopt. Hopelelijk volgt er meer van dit schrijversduo!
Achterin het boek zijn gespreksvragen opgenomen.

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN:9789064512704
Aantal pagina’s: 425
Prijs: € 22,50