Bijbelse romans

Afshar, Tessa – De dief van Korinthe

Inhoud:

‘De dief van Korinte’ van Tessa Afshar is een spannende, Bijbels geïnspireerde roman die zich afspeelt in de eerste eeuw na Christus, ten tijde van de apostel Paulus.

De jonge Ariadne vlucht vanuit het voor haar beklemmende Athene naar haar vader in Korinte. Daar komt ze erachter dat haar vader een beruchte dief is. Ze wil hem beschermen, maar komt daardoor zelf in gevaarlijke situaties terecht. Dan ontmoeten Ariadne en haar vader de apostel Paulus. Hun vriendschap met hem verandert hun leven en laat hen nadenken over een toekomst waarvan ze nooit hadden durven dromen.

Waardering:

Jaren geleden is de moeder van Ariadne bij haar vader in Korinthe weg gegaan. De vrije en onstuimige Ariadne vindt het vreselijk om in Athene bij haar moeder te wonen. Ze wordt vaak gestraft en opgesloten. Als ze de kans krijgt loopt ze weg met haar vriend. Ze gaat bij haar vader wonen in Korinthe.

Ariadne ontdekt dat haar vader regelmatig ’s nachts het huis verlaat. Op een avond besluit ze hem te volgen. Tot haar grote verbazing sluipt haar vader een woning binnen. Als hij even later, achterna gezeten door mannen, naar buiten rent steek ze hem de helpende hand toe. Samen houden ze zich tot de ochtend schuil. Ze heeft ontdekt dat haar vader de beruchte dief is die corrupte mensen overvalt en de buit deels weg geeft aan armen. De dief wordt overal bejubeld.
Maar Ariadnes vader wil er meteen mee stoppen als Ariadne het heeft ontdekt. Hij is zijn vrouw al kwijt geraakt, hij wil niet ook nog zijn dochter verliezen. Maar Ariadne wil juist mee doen.
Ariadne is een iemand die zich niet veel van gewoontes aantrekt. Zo is ze een van de eerste en weinige deelnemers aan een hardloopwedstrijd.

Als de broer van Ariadne thuiskomt met Paulus, verandert haar vader ook. Hij wil niet meer stelen omdat hij in God gelooft. Ariadne is daar boos om. Ze komt tot een gevaarlijk besluit dat haar vader duur komt te staan.
Is er nog hoop voor haar?

Deze roman is wat lichtvoetiger dan de eerdere romans van Afshar. Dat heeft ze bewust gedaan. Deze roman is daardoor beter geschikt voor christenen die nog maar pas tot geloof zijn gekomen.
Maar het is nog steeds een hele boeiende roman, waar bijbelse personen in voorkomen maar niet de hoofdrol spelen.

Gegevens:

Uitgeverij Kok
ISBN 9789043530491
Aantal blz: 416
Prijs: € 22,99

Extra:

Lees hier het eerste hoofdstuk