Eigentijdse romans

Cook, Hugh – De tuin van Adam

Inhoud:

In een slaperig stadje in Ontario woont Madeline met haar zoontjes Adam en Jesse. Op een zonnige middag, als Madeline in haar huis bezig is en haar zoontjes samen in de tuin aan het ballen zijn, voltrekt zich een ramp. Met man en macht proberen reddingswerkers het leven van Adam te redden. Het voorval betekent een keerpunt in Madelines leven.
Jaren later, als Madelines Nederlandse vader haar intensieve aandacht vraagt, wordt het dorp opgeschrikt door een serie inbraken en kort erna een moord. Het dorp is in rep en roer, en het onderzoek onder leiding van politieagente Tara is in volle gang. Dan blijkt dat het ongeluk in de tuin diepe sporen heeft getrokken, niet alleen in het leven van Madeline en haar jongens, maar in de hele dorpsgemeenschap. Zijn vergeving en liefde nog mogelijk als er tegenslagen komen?

De tuin van Adam is een boek over de kracht van familiebanden, de consequenties van menselijk falen, en de manier waarop herinneringen en gebeurtenissen van vroeger blijven weerklinken in het heden.

Waardering:

In dit boek gaat het over enkele inwoners van een klein stadje in Canada.
Het boek begint twintig jaar terug, met de val van Adam in een put. Adam verandert er helemaal door.
Twintig jaar later is zijn moeder Madeline alleen. Haar zoon Jesse is vertrokken en ze is al jaren terug gescheiden van haar man. Madeline heeft MS en loopt moeilijk.
Opeens wordt het stadje opgeschrikt door een reeks inbraken, een moord en een overval.
De vele verschillende personen lijken niet veel met elkaar te maken te hebben, maar de meeste  komen later toch bij elkaar.
De beleving van Adam wordt heel goed beschreven. Je beseft hoe kwetsbaar zo’n jongen is in de wereld.
Ik vond het verhaal van Madelines vader wel wat veel, naast alle andere problemen in het boek. Maar het vervult ook een sleutelrol in haar geloof in God.
Het boek is boeiend en knap geschreven.

Gegevens:

Uitgeverij Mozaïek
ISBN 9789023994725
Aantal blz: 336
Prijs: € 19,90