Eigentijdse romans

Starns Clark, Mindy & Gold, Leslie – De quiltster van de Amish

De vrouwen van Lancaster County – deel 5

Inhoud:

Linda Mueller leeft een overzichtelijk, onbewogen bestaan, en is er tevreden mee om haar tijd te verdelen tussen het maken van de mooie quilts waar ze om bekend staat, en het werken bij een Englische stoffenwinkel.
Linda is overdreven idealistisch en heeft daarom nog nooit een man gevonden die ze de moeite waard vond om mee te trouwen- tot ze Isaac Mast ontmoet. Hij is een nieuwkomer in Lancaster County en een getalenteerd schilder. Terwijl ze door hun respectievelijke vaardigheden nader tot elkaar komen, wordt Linda aangetrokken tot Isaacs vriendelijke manier van doen, zijn nederige houding en intrigerende persoonlijkheid, en al snel beginnen de naden van haar zorgvuldig geconstrueerde wereld los te raken.
Met Isaacs hulp onderzoekt ze het verhaal van haar overleden grootmoeder, ook een getalenteerd kunstenaar. Maar wanneer een verbijsterende waarheid aan het licht komt, moet Linda een belangrijke beslissing nemen. Eén die elke hoop op een toekomst met Isaac kan verwoesten. Zullen hun dromen van een leven samen volledig ontrafelen? Of kan ze een manier vinden om hun leven weer aan elkaar te naaien?

Waardering:

Linda is de jongste van de vijf zussen Mueller. Ze is vriendelijk, behulpzaam, perfectionistisch en een ster in quilten. Samen met haar zus Tabitha en twee jongere broertjes woont ze nog bij haar ouders thuis. In tegenstelling tot Tabitha heeft ze nog nooit intresse in een jongen gehad.
Dan ontmoet ze Isaac Mast, de neef van haar overleden zwager. Hij is een begaafd schilder. Dit is niet gebruikelijk bij de Amish en het intrigeert Linda. Maar niet alleen zijn kunst, ook Isaac zelf wekt Linda’s intresse.
Isaac helpt Linda bij een onderzoek naar haar stamboom. Er is iets vreemds aan de hand en Linda wilt weten wat. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze familieleden waarvan ze van het bestaan niet afwist en komt ze achter allerlei familiegeheimen. Ze komt in deze situatie ook zichzelf tegen. Ze leert dat het hokjes-denken wat zo bij haar past aan de kant gezet zal moeten worden als ze open wil staan voor geluk.
Net als de voorgaande delen in deze serie is het geen doorsnee Amish-verhaal. Het speelt wel duidelijk af in de Amish cultuur maar het verhaal wordt wat breder en dieper verteld. Een onderwerp wat bijvoorbeeld naar voren komt is depressie. Een afwisselend, boeiend geschreven boek wat, zoals het er nu uitziet, de afsluiter van deze serie is.

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064512698
Aantal pagina’s: 373
Prijs: € 21.50