Eigentijdse romans

Macias, Kathy – Zwarte bladzij

De kracht van het geloof – deel 2
Eerder verscheen Rode inkt.

Inhoud:

De 16-jarige Chioma leeft en werkt op een boerderij van Afrikaners. Haar ouders zijn vier jaar geleden omgekomen in hun strijd tegen de apartheid voor het Afrikaans Nationaal Congres (ANC). Chioma voelt zich aangetrokken tot de blanke Andrew, de zoon van de boer, en raakt in een tweestrijd. Ze ontsnapt om lid te worden van een rebelse ANC-groep om zich te wraken voor haar familie. Wanneer het uitloopt op een strijd op leven en dood moet Chioma kiezen: wraak of vergeving.

Waardering:

Chioma en haar broertje Masozi zijn weeskinderen en werken op de boerderij van de familie Vorster. Ze leven in de tijd van de apartheid en in strijd hiervoor zijn hun ouders vermoord. Als ook Chioma haar broertje wordt vermoord, blijft ze alleen over.
Er zijn wederzijdse gevoelens tussen Chioma en de zoon van de baas, Andrew. Andrew komt hierdoor letterlijk in levensgevaar en Chioma vlucht. Samen met haar vriendinnen sluit ze zich aan bij een rondtrekkende geweldadige groep jonge mensen, die ook vooor de apartheid strijden.
Hoewel haar ouders Christenen waren, heeft Chioma er niet veel mee. Tot ze een bijbel in handen krijgt.
Chioma komt voor een onmogelijke keuze te staan.
De tweede verhaallijn gaat verder over de familie Vorster. Het dagboekje van Chioma’s vader wat ze hebben gevonden veranderd veel in hun leven en leert hen met andere ogen naar hun (zwarte) medemens te kijken.
Opnieuw een prachtig verhaal in deze serie. Je zit als lezer midden in het verhaal en voelt de emoties. 
De boodschap in het boek komt duidelijk naar voren; De Heere kijkt niet naar rassen, rangen en standen! 

Gegevens:

Uitgeverij: Kok, Voorhoeve
ISBN: 9789029721288
Aantal pagina’s: 272
Prijs: € 19.95