Eigentijdse romans

Raney, Deborah – Droomwens

Derde deel in de serie Chricory Inn, hiervoor verschenen Dochterlief en Draagkracht

 

Inhoud:

 

Danae en haar man Dallas proberen al jaren in verwachting te raken, zonder succes. Danae is inmiddels zo ver dat ze wil adopteren, maar Dallas wil er niet eens over praten. 

Zonder hoop op een eigen gezin, stort Danae zich op vrijwilligerswerk in een pas geopend Blijf-van-mijn-lijfhuis. In eerste instantie doet ze het om haar eenzame dagen op te vullen, maar al snel opent ze haar hart voor de vrouwen die ze in het opvanghuis ontmoet.

 

Waardering:

 

In dit derde deel van de serie staan Danae en haar man Dallas centraal. Danae is geobsedeerd door de vruchtbaarheidsbehandelingen om zwanger te worden. Het verpest de sfeer in hun huwelijk maar laat ook haar zussen op eieren lopen. 

Als Danae in de kerk hoort over vrijwilligerswerk bij een blijf-van-mijn-lijfhuis, besluit ze dat het tijd is om zich daarop te richten. Het verzet haar gedachten en laat zien dat er ook vrouwen zijn die het veel slechter hebben dan zij.

Ze ontmoet er Missy en haar zoontje Austin. Als Missy haar vraagt op Austin te passen tijden Thanksgiving doet Danae dat graag. Ze houdt heel veel van het jochie en Dallas doet dat ook al snel. Maar Austin zal weer weg gaan en dat maakt hen verdrietig.

Het is mooi om te zien hoe Danae zich ontwikkeld tot iemand die onvoorwaardelijk lief heeft, ook al kan dat erg pijnlijk zijn. Dallas moet zelf in het reine komen met zijn verleden. Hij is geadopteerd door hele lieve mensen, maar zijn biologische moeder heeft hij nooit leren kennen.

Dit boek is een goed voorbeeld van hoe God gebeden soms “anders” verhoort. 

Het is leuk om verder te lezen over de familie van Grant en Audrey, die de Chicory Inn hebben. 

Een boeiend verhaal met spannende en mooie momenten.

 

Gegevens:

 

Uitgeverij Voorhoeve

ISBN 9789029724715

Aantal blz: 304

Prijs: € 19,99

 

Extra:

 

Lees hier het eerste hoofdstuk