Historische romans

Starns Clark, Mindy & Gold, Leslie – Het gebed van mijn zus

Schatten uit het verleden – deel 2

Inhoud:

Celeste Talbot is een verstandige jonge vrouw – totdat ze voor een Engelse soldaat valt die overgeplaatst wordt naar de koloniën. Ze laat haar hugenotenfamilie achter en vertrekt naar Amerika. Op de boot beseft ze dat haar jongere zus, Berta, is ontvoerd en gedwongen op hetzelfde schip zit. Wie kan Celeste vertrouwen? De zwierige soldaat? Of de waakzame timmerman die nog steeds aan hun zijde staat in de gevaarlijke nieuwe wereld?

Madeline ‘Maddee’ Talbot heeft haar handen vol wanneer ze instemt om haar jongere zus Nicole na een ernstig auto-ongeluk voor een poos in huis te nemen. De jonge vrouwen groeiden uit elkaar toen Nicole aan de drugs verslaafd raakte. Maddee hoopt dat dit het begin zal zijn van een beter leven voor haar zus. Als ze een trauma uit hun kindertijd onderzoeken, krijgt Maddee niet alleen met haar zus te maken, maar ook met een schimmig figuur die Nicole in de gaten houdt.

Waardering:

In dit tweede deel van de serie ‘Schatten uit het verleden’ lezen we verder over de nichtjes Talbot. In dit deel staan de zusjes Maddie en Nicole centraal. Nicole is herstellend van een auto-ongeluk en is bij Maddie in huis getrokken. Geen makkelijke periode voor hen allebei. In de afgelopen jaren zijn ze uit elkaar gegroeid. Nicole kreeg foute vrienden en raakte verslaafd aan de drugs. Maddie daarentegen lijdt een, voor het oog, perfect bestaan. Maar beide dragen ze de pijn mee uit hun verleden. In het eerste deel lazen we al over hun kinderjaren. Samen met nog twee nichtjes vonden de meisjes een vermoorde man in het bos. Toen ze hulp hadden gehaald waren echter alle sporen gewist en werden de meisjes niet geloofd door de autoriteiten en door hun familie.
Nu ze volwassen zijn en zelf een onderzoek ingezet hebben, konden ze bewijzen dat er daadwerkelijk veel bloed gelegen had op de bewuste plaats. Maddie is niet van plan op te geven. Als de politie aangeeft op een dood spoor te zitten, gaat ze dan ook zelf verder met het onderzoek.

Een tweede verhaallijn over Celeste Talbot, één van de voorouders van de nichtjes. Celeste reist de man op wie ze verliefd is achterna naar Amerika. Na een lange, zware reis, wacht haar alleen maar teleurstelling; de man voor wie ze kwam bleek niet op haar komst gerekend te hebben. Ze gaat aan het werk in een herberg en probeert intussen naar een oplossing te zoeken. Haar zus, die op dezelfde boot bleek te zitten, wordt ziek en Celeste doet alles om haar te helpen. Ze verkoopt zelfs de ring die van van thuis heeft meegenomen om haar zus vrij te kopen. Niet wetend dat de ring een veel grotere waarde heeft!
De ring is wat de vrouwen van deze verschillende generaties met elkaar verbind. Zoals dat in het eerste deel was met het Hugenotenpamflet.
Een prachtig boek! De verhaallijnen zijn allebei boeiend. Het verhaal over de vier nichtjes werd in het eerste deel wat abrupt afgebroken. Nu wordt je nieuwsgierigheid bevredigd. Alhoewel er nog een derde deel zal volgen waar vast en zeker een ontknoping in te lezen zal zijn. Het boek is afzonderlijk te lezen maar om je beeld compleet te hebben is het beter eerst het eerste deel te lezen.

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789062512421
Aantal pagina’s: 384
Prijs: € 21.50