Eigentijdse romans

Raney, Deborah – Moederhart

Inhoud:

 
In Moederhart van Deborah Raney heeft Anna Marquette eindelijk de tijd om haar oude droom na te jagen en psychologie te studeren, nu haar dochters aan het studeren zijn en haar drukke jaren als moeder achter haar liggen. Tijdens een collegevrije week vergezelt ze haar man Paul tijdens een zakenreis naar Orlando. Hun gelukkige reis verandert in een nachtmerrie als Anna wordt aangevallen.
 
Als ze hersteld is, proberen Anna en Paul zo snel mogelijk te vergeten wat haar is overkomen, maar hun liefde voor God en voor elkaar wordt zwaar op de proef gesteld: Anna blijkt zwanger.
 

Waardering:

 
Als de vijfenveertigjarige Anna een paar dagen mee gaat met haar man naar Orlando wordt ze aangevallen en verkracht. Nadat ze gevonden is belandt ze in het ziekenhuis. Haar man heeft haar heel de nacht gezocht en is ziek van ongerustheid. Ze is behoorlijk toegetakeld, maar mag toch al snel weer naar huis vliegen. Hun dochters wachten hen op het vliegveld op. Ze zorgen een week voor hen. 
Anna heeft last van angst. Vooral in het begin is ze zelfs bang in haar eigen huis. Maar langzaam gaat het beter.
 
Als ze na een paar maanden haar studie psychologie weer op gaat pakken, krijgt ze opnieuw een klap te verwerken. Ze blijkt zwanger te zijn. Omdat haar man Paul gesteriliseerd is, is het zeker dat het kind van de verkrachter is. Kunnen ze een abortus laten doen? Wat wil God van hen?
Ze staan lijnrecht tegenover elkaar en moeten allebei ontdekken wat God wil. Dat doen ze ook. 
Het feit dat een van hun dochters het idee dat Anna de zwangerschap niet afbreekt belachelijk vindt doet er geen goed aan. Anna lijdt hier erg onder.
 
Er volgt een moeilijke weg. Anna gaat een paar maanden weg, om de zwangerschap uit te dragen. Ze weet nog niet wat ze daarna wil. 
 
Een emotionele en boeiende roman. Het is heel mooi om te lezen hoe deze mensen Gods wil zoeken en volgen en dat ze ook kracht van God ontvangen om dat te doen.
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Voorhoeve
ISBN: 9789029725774
Aantal blz: 304
Prijs: € 19,99
 

Extra: