Nederlandse romans

Veenman, Sjoerd – Verwoest gezin

Inhoud:

‘Rustig, rustig,’ zegt Dick bezwerend. ‘Leg alstublieft die revolver op tafel, voordat er ongelukken gebeuren.’

Jac. Grooteman heeft er genoeg van en grijpt vlug naar zijn dienstwapen. Maar niet vlug genoeg, want de oude man reageert verbijsterend snel. In een fractie van een seconde vuurt hij …

Inspecteur Maritz wordt geconfronteerd met een tragisch misdrijf, van een soort dat hij nog nooit heeft meegemaakt. Meerdere leden van een op het oog vrij normaal gezin, blijken op gewelddadige wijze om het leven te zijn gebracht.

Het is een zaak die op het eerste gezicht even gruwelijk als eenvoudig lijkt, maar bij nader onderzoek toch belangrijke vragen oproept.

Maritz gaat verbeten op zoek naar antwoorden. Al snel blijkt dat echter niet zonder gevaar.

Waardering:

Opnieuw een deel van de markante inspecteur. Hij staat bekend om zijn vasthoudendheid en zijn geloof.
In dit deel staat hij voor een raadsel bij een gezin waarvan verschillende leden zijn vermoord. Is de vader de dader? Of heeft hij illegale praktijken begaan en is hij in moeilijkheden geraakt?
Dan is er de oudere verdachte, Jac Grooteman, die als een kluizenaar leeft. Als twee collega’s van Maritz hem willen ondervragen schiet hij één van hen neer. Dat maakt indruk op het korps.
Dan komt uit geheel onverwachte hoek nog een verdachte opduiken.

Een echte detective! Je blijft denken over wie het gedaan heeft en blijft verrast tot het einde. Weer een leuk en goed vervolg in de serie van Veenman over inspecteur Maritz!

Gegevens:

Uitgeverij Den Hertog
ISBN 9789463701280
Aantal blz: 157
Prijs: € 10,00