Historische romans

Austin, Lynn – Alles wat ik wens

Inhoud:

Alles wat ik wens van Lynn Austin is een vertederende novelle die verhaalt over de ware betekenis van Kerst. De zoontjes van Eve en Audrey wonen met hun moeders in Amerika en zijn geobsedeerd door alle kerstcadeaus die ze willen hebben. Eve en Audrey zien het met lede ogen aan, want Kerst hoort niet om cadeautjes te draaien. Hoe kunnen ze dat aan hun zoontjes leren? Dit nostalgische kerstverhaal laat zien dat de geschenken met de meeste impact de geschenken zijn die we het minst verwachten en niet verdienen. Alles wat ik wens is een los te lezen vervolg op Als ik jou was.

Waardering:

Als de catalogus van warenhuis Sears op de mat valt zijn de zoontjes van Eve en Audrey helemaal door het dolle heen. Ze willen alle jongensspeelgoed hebben. Maar Audrey en haar overleden echtgenoot hadden juist besloten eenvoudiger te gaan leven, zonder veel rijkdom. En Eve heeft het ook niet breed. Hoe kunnen ze de jongens anders gaan laten denken?
Oma Van heeft een mooie uitspraak: kerst is de verjaardag van Jezus. Daarom besluiten ze een verjaardagsfeest voor Jezus te gaan houden.
En omdat de jongens op school de wijzen mogen spelen, besluiten ze dat de jongens ook 3 geschenken weg gaan geven. Op die manier leren de jongens dat geven veel leuker is dan ontvangen en gaat het niet meer om zoveel mogelijk cadeaus.
Het boek is erg Amerikaans,  maar daar speelt het zich ook af. De boodschap is goed en het is een fijn boek om in de kersttijd te lezen!
Alhoewel het ook los te lezen is, zou ik toch het voorgaande boek Als ik jou was eerst lezen. Dan begrijp je veel beter hoe de situaties in de families zijn.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029731652
Aantal blz: 208
Prijs: € 16,99
Prijs e-book: € 7,99

Extra:

Lees het leesfragment