Eigentijdse romans

Vermeer, Jan – Vermist in Noord-Korea

Inhoud:

Deze aangrijpende roman speelt zich af in het duistere Noord-Korea, waar christenen in het geheim trouw proberen te blijven aan God. Jae, een ondergrondse kerkleider, wordt door omstandigheden gescheiden van zijn gezin. Zijn negenjarige zoon Chul is vermist en leeft op straat. Inspecteur Park, belast met het opsporen van christenen, wil Jae arresteren om het christelijke netwerk op te rollen en gebruikt Chul als lokaas. Jae moet kiezen tussen het beschermen van de christenen en het redden van zijn zoon.

Waardering:

Aan het begin van het boek zien we Jae als jonge man. Hij is voorbestemd om zijn vader op te volgen als leider van een groep christenen. Maar hij is nog niet erg serieus. In dit deel van het boek maak je vooral kennis met de samenleving in Noord-Korea en alle belachelijke regels. De verheerlijking van de leider is voor ons Westerlingen haast niet voor te stellen. De honger is intens. Er is heel weinig te eten en de meeste mensen moeten zware arbeid doen.
Dan maakt het verhaal een sprong en heeft Jae een vrouw en zoon. Inspecteur Park is hem op het spoor. Dat is een meedogenloze “jager” op christenen. Je leest hoe hij christenen bang maakt en opjaagt. Hij wil niet ze niet alleen lichamelijk breken, hij wil dat ze hem gaan haten. Hij denkt dat ze dan niet naar de hemel gaan als ze sterven.
Je leest hoe er wordt gemarteld en hoe vreselijk de werkkampen zijn. De mensen leven daar maar een paar maanden.
Maar je leest ook van twijfel en geloof.
Het is een boeiend, aangrijpend en indringend boek!

Gegevens:

Uitgeverij Arkmedia
ISBN 9789033800511
Aantal blz:
Prijs: 15,95