Eigentijdse romans

Kephart, Beth – Undercover

Inhoud:

Undercover: wat als jouw liefde je vraagt een liefdesbrief te schrijven voor een ander?

Elisa is het liefst alleen met haar gedachten. Van haar roddelende klasgenootjes en haar betweterige zus moet ze niks hebben. Maar haar klasgenootjes weten haar wel te vinden, want Elisa kan heel goed liefdesbrieven en gedichten schrijven. Elisa doet het graag, totdat Theo – op wie zij verliefd is – haar vraagt een liefdesbrief te maken voor Lila. Is het dan toch eindelijk tijd om uit de schaduw te stappen?

Waardering:

Elisa is een eenzame jonge puber die van taal houdt. Ze houdt er van om dingen mooi te beschrijven. Dat komt mooi van pas bij haar hulp aan verliefden; ze schrijft liefdesbriefjes voor hem. Maar als Theo haar vraagt om een briefje te schrijven voor hem aan een populair meisje komt ze in een crisis terecht.
De schrijfster sluit heel goed aan bij de belevingswereld van jongeren. Je voelt de eenzaamheid, pijn en liefdesverdriet in Elisa. Ook de omstandigheden in het gezin worden heel goed beschreven vanuit een jongere.
Het taalgebruik is wat poëtisch. Ik weet niet of elke jongere dat prettig vindt. Iets eenvoudiger had wellicht beter bij de doelgroep aangesloten.

Gegevens:

Young Adult boek
Uitgeverij Callenbach
ISBN 9789026612404
Aantal blz: 206
Prijs: € 16,99