Historische romans

Vogel – Sawyer, Kim – Gedragen door liefde

Inhoud:

1904 Sinclair, Kansas

Gedreven door haar rotsvaste geloof, haar moeilijk jeugd en een hart vol mededogen, is Caroline Lang gaan werken voor de Labor Commissie, een organisatie die de werkomstandigheden in fabrieken en werkplaatsen inspecteert. Het is haar vurige verlangen dat kinderen bevrijd zullen worden van de zware verantwoordelijkheden van een werkend leven en naar school kunnen gaan. Als zich een verdacht ongeluk voordoet in de wereldberoemde Dinsmore chocoladefabriek, gaat Caroline undercover als fabrieksmedewerker om de omstandigheden rond het overlijden van haar collega te onderzoeken, zijn opdracht af te maken en haar persoonlijke strijd tegen kinderarbeid voort te zetten.
Oliver Dinsmore, erfgenaam van de Dinsmore dynastie, voert zijn eigen onderzoek uit. Ook hij doet zich voor als een gewone werknemer, maar dan om het reilen en zeilen van de fabriek van binnenuit te leren kennen, voordat hij de teugels overneemt van zijn vader.
Er vormt zich een hechte band tussen Ollie en Carrie, maar de spanningen lopen hoog op als hun meningen over de rol van kinderen in de fabriek lijnrecht tegenover elkaar blijken te staan. Het wordt nog ingewikkelder om hun ware identiteit te verbergen als er drie kinderen op hun pad komen die in grote nood verkeren. En hoe zit het eigenlijk met het sluimerende geloof van Oliver?
Als alles boven tafel komt, zal de waarheid dan een eind maken aan hun ontluikende liefde?

Waardering:

Caroline Lang is fel tegen kinderarbeid. Ze werkt bij een organisatie die daar, undercover, onderzoek naar doet.
Haar collega overleed na een val in de liftschacht in een chocoladefabriek. Caroline gaat daar naar toe er onderzoek naar te doen en om te ontdekken hoe het in deze fabriek zit met de kinderarbeid.
Al tijdens haar sollicitatie en daarna met haar werk als sjouwer loopt ze steeds Ollie, de conciërge, tegen het lijf.
Dat Ollie ook undercover in de fabriek werkt, weet Caroline niet. Hij dit dit met een heel andere reden dan zij. Ook al staan hun ideeën over kinderarbeid recht tegenover elkaar, Ollie en Caroline voelen zich tot elkaar aangetrokken en hebben ook een gezamelijk doel: de drie weeskinderen waar ze voor willen gaan.
Ondertussen werkt Caroline door aan haar onderzoek, met behulp van Ollie. Met een vleugje spanning wordt beschreven hoe ze samen achter de waarheid komen. En dat is niet zonder gevaar!
Gedragen door liefde is een prettig te lezen boek. De omgeving waar het zich voornamelijk afspeelt, in de chocoladefabriek, is leuk gekozen. Het reilen en zeilen van de fabriek komt regenmatig terug. Je ziet de werkvloer echt voor je, dat is interessant maar ook erg leuk om te lezen.
Het is vrij snel duidelijk wie er schuldig is aan de dood van Carolines collega. Daarentegen zijn er in de situatie van de weeskinderen juist weer steeds onverwachte gebeurtenissen beschreven.
Kortom, een leuke historische roman met een stukje spanning en een dikke laag romantiek waar veel lezers van genieten zullen!

Gegevens:

Uitgeverij: De Banier
ISBN:
9789462781818
Aantal pagina’s: 352
Prijs: € 19.95