Eigentijdse romans

Vogel Sawyer, Kim – Kans op verzoening

Kans op verzoening is het derde en laatste deel in de Zimmermantrilogie en een vervolg op de romans Regen van genade en Melodie van liefde.
 

Inhoud:

 
Suzanne en Paul komen in Kans op verzoening van Kim Vogel Sawyer dichter tot elkaar tijdens de voorbereidingen van de bruiloft van hun biologische dochter Anna Grace. 
Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is te veel gebeurd sinds ze als tieners bruut van elkaar werden gescheiden. 
 
Ondertussen zoekt Suzannes geadopteerde dochter Alexa haar vrienden in Indianapolis op – een reis die haar leven voor altijd zal veranderen. 
 

Waardering:

 
In dit laatste deel van de serie staat vooral Suzanne centraal. Zij is vervangt haar dochters taken in Arborville als die naar Indiniapolis gaat om haar biologische moeder te zoeken. Gelukkig kan ze mee met Tom en Linda, die Suzy en haar dochter vroeger warm hebben opgevangen en een soort ouders voor hen zijn.
 
Bij Suzanne wekt de zoektocht vooral angst op. Ze is bang om haar dochter kwijt te raken. Tegelijk verlangt zij zelf wel naar een relatie met haar biologische dochter, Anna-Grace. Maar Anna-Grace heeft de envelop van haar biologische ouders nog niet open gemaakt en ziet daar ook geen reden voor. 
 
Ondertussen krijgen Paul en Suzy steeds meer gevoelens voor elkaar. Maar als Suzy terug wil bij de mennonitische gemeente, zal zij alles op moeten biechten en komt het geheim van Anna-Grace waarschijnlijk ook uit. 
 
Tegelijk lees je ook nog over de biologische moeder van Alexa, Cynthia. Zij is ook op zoek naar haar dochter. 
 
Het lijkt een ingewikkeld verhaal, maar wie voorgaande delen gelezen heeft zit zo weer in het verhaal. Het is aangrijpend om te lezen over het afstaan van een kind.
Een mooie en boeiende afsluiting van de serie!
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029725286
Aantal blz: 352
Prijs: € 19,99
 

Extra: