Nederlandse romans

Santen, Femmie van – Blindelings

Inhoud:

Tessa voelt zich eenzaam. Haar man Gijs werkt als correspondent in Turkije en hun tienerzoons leven steeds meer in hun eigen wereld. Schuilend voor een hagelbui ontmoet ze een vrouw die haar uitnodigt voor een kerkdienst. Tessa gaat op het aanbod in en voelt zich direct thuis. Algauw is ze een regelmatige bezoekster van de samenkomsten. Maar één ding blijft haar tegenstaan; ze heeft de leider nog nooit gezien. Pas als ze bij toeval een aantal misstanden op het spoor komt, beseft ze dat de fluwelen draden van liefde en begrip haar inspinnen als een vlieg in een web.

Waardering:

Tussen Tessa en haar man Gijs is een kloof ontstaan. Gijs, die voornamelijk in buitenland werkt als correspondent, ontsnapt ternauwernood aan een aanslag op zijn leven.
Als hij thuiskomt om te herstellen lijkt het alsof ze niets meer van elkaar kunnen verdragen en krijgt Tessa meer en meer het gevoel overbodig te zijn.
Via Suzan, haar nieuwe vriendin, komt ze terecht in sekte. Tessa voelt zich geliefd en helemaal op haar gemak. Het komt zelfs zover dat ze haar gezin achter zich laat en zich aansluit bij de groep. Maar als Tessa een poosje meedraait en dingen opmerkt die volgens haar op z’n minst gezegd vreemd zijn, besluit ze wat dingen uit te zoeken. Maar dat wordt haar niet in dank afgenomen… Dan blijkt hoe gevaarlijk een sekte is; als je je eenmaal aangesloten hebt, laten ze je niet meer gaan.
Ondertussen is Gijs op een dagboekje van Tessa gestuit en besluit uit te zoeken wie Tessa’s vader is. De detective die hij daarvoor aanstelt doet bijzondere ontdekkingen.
Een onderwerp waar veel over te schrijven is en wat ook interessant is  om over te lezen. In de eerste helft lees je hoe Tessa haar, voor haar gevoel, eenzame bestaan vult met de contacten met Suzan en haar familie. Het laat voorzichtig iets zien van de gemeenschap waar Susan bij hoort. In de tweede helft wordt het wel iets uitgediept maar dat had veel meer gekund. Er worden wel dingen benoemd die Tessa beleeft en ontdekt, maar ik mis de emoties die daarbij gepaard gaan. Er wordt oppervlakkig wel iets over geschreven, maar het had veel meer uitgediept kunnen worden.
De verhaallijnen en hoe deze samenkomen zijn goed en verrassen je als lezer ook. Wel heb ik het gevoel dat de laatste hoofdstukken afgeraffeld zijn. Er gebeurd veel in een paar bladzijde en ook hier worden de emoties echt gemist! Kortom; een goed verhaal wat jammer genoeg wat aan de oppervlakte blijft.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok, Voorhoeve
ISBN: 9789029724401
Aantal pagina’s: 352
Prijs: € 19,99