Historische romans

Vogel Sawyer, Kim – Opnieuw beginnen

Inhoud:

Christina Willems heeft de leiding over een armenboerderij. Door een brand wordt deze boerderij plotseling onbewoonbaar en moet Christina `haar¿ mensen zien onder te brengen bij dorpsgenoten uit Brambleville.
Een van thuislozen is de blinde Tommy. Christina vraagt Levi Johnson, een in zichzelf gekeerde molenaar, om deze jongen in huis te nemen. Met tegenzin stemt Levi hiermee in. Toch ontstaat er algauw een band tussen hem en Tommy.
Als de mensen voor wie Christina zorgde één voor één een nieuw thuis vinden, begint zij te twijfelen aan de roeping van haar leven, namelijk anderen helpen. Kan ze die roeping nog wel waarmaken?

Waardering:

Christina Willems heeft na het overlijden van haar vader alleen de zorg over een armenboerderij. Ze weet dat dit haar roeping is en doet het werk met veel toewijding.
Maar dan verwoest een brand een deel van de woning en moeten ze opzoek naar een ander, tijdelijk, onderdak.
Dat lukt, al valt een plekje vinden voor de blinde Tommy niet mee.
Christina is er van overtuigd dat het maar voor even zal zijn. Maar dat blijkt anders dan gedacht. Ze wordt vals beschuldigd en er komt geen geld.
Ondertussen is Tommy nog bij de Molenaar Levi Johnson. Daar krijgt hij een heel andere aanpak dan hij in het armenhuis kreeg.
Christina ziet dat ook en is het helemaal niet met Levi eens. Meer dan eens zorgt het voor een stevige woordenwisseling tussen hen.
Het boek trekt uiterlijk al aan, en als je eenmaal op gang bent wil je helemaal niet meer stoppen. Onvoorspelbare gebeurtenissen, de teleurstellingen die Christina steeds weer verwerken moet, het karakter van Levi en nog meer maken het verhaal levendig.

Een lekker dikke pil, zeer geschikt voor genoeglijke winteravonden!

Gegevens:

Uitgeverij: De Banier
ISBN: 9789033616341
Aantal pagina’s: 384
Prijs: € 22.95