Historische romans

Vogel Sawyer, Kim – Wijs mij de weg

Inhoud:

Samen vinden ze de kracht om te overleven

New York, 1880. Om de armzalige omstandigheden in de stad te ontvluchten, besluiten Tarsie Raines en haar vrienden Joss en Mary Brubacher met hun twee kinderen naar Kansas af te reizen. Onderweg voltrekt zich echter een tragedie en vanaf dat moment zijn Tarsie en Joss op elkaar aangewezen, elk met hun eigen twijfels over God en de toekomst. Als hun geld opraakt, staan ze voor een moeilijke keuze: gaan ze elk hun eigen weg of zullen ze proberen samen iets op te bouwen in Drayton Valley?

Waardering:

Tarsie wijst haar vriendin Mary op de mogelijkheid om naar Kansas te gaan, ver weg bij het vieze New York. Mary heeft last van haar longen en Tarsie denkt dat het haar goed zal doen. Mary’s man Joss wordt overtuigd en samen met Tarsie en de kinderen trekken ze met een huifkar naar Kansas.
Maar het loopt niet zoals gepland en het leven van Tarsie, Joss en de kinderen verandert drastisch.
Joss moet erg veel leren over het leven en hoe hij een goede ouder kan zijn. Kan de zwarte Simon hem daarbij helpen?
In het boek lees je vooral over de levens en problemen van de hoofdpersonen, maar niet veel over de gewoontes en gebruiken van die tijd. Discriminatie van zwarten komt in dit boek nauwelijks naar voren, eerder het tegenovergestelde. Dat is wat ongeloofwaardig.
Toch is het een leuk boek om te lezen. Het leest makkelijk en de christelijke boodschap komt goed naar voren.

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029721349
Aantal blz: 368
Prijs: 19,95