Historische romans

Sproles, Cindy – Milde regen

Inhoud:

Mercy Roller weet dat haar naam een leugen is. Haar jeugd wordt getekend door haar vader, die voorganger is maar zijn macht en positie misbruikt. In de kleine dorpsgemeenschap aan de voet van de Appalachen is er niemand die durft op te staan om Mercy te beschermen. Ook haar moeder, verstrikt in haar eigen gevoelens van angst en haat, doet niets. Als Mercy het heft in eigen hand neemt, met een schokkende confrontatie tot gevolg, wordt ze door haar moeder het huis uit gestuurd.
Radeloos zwerft Mercy over straat. Dan sluit ze zich aan bij een reiziger die onderweg is naar een gezin aan de andere kant van de berg. Tot haar verrassing is ze daar onvoorwaardelijk welkom, en gaandeweg ontdekt Mercy wat vertrouwen betekent. Zou er zelfs voor haar gebroken ziel rust te vinden zijn?

Waardering:

Een schokkend verhaal over Mercy’s vader die als dominee door het leven gaat maar een afschuwelijk wrede man is. Niet alleen voor zijn gezin, maar ook in de gemeente misbruikt hij zijn positie. Als Mercy ziet dat haar vader iemand vermoord, is bij haar de maat vol. Zo sterft haar vader door haar toedoen. In plaats dat haar moeder zich opgelucht voelt, stuurt ze Mercy weg.
Onderweg ontmoet Mercy Samuel, een prediker. En dus iemand waar Mercy totaal geen vertrouwen in heeft.
Toch besluit ze met hem mee te gaan naar een echtpaar wat een kind verwacht. Dit doet ze om de moeder te beschermen, uit ervaring wetend waartoe predikers in staat zijn.
Mercy gaat langzaam inzien dat Samuel totaal anders is dan haar vader.
Haar wonden zijn diep. Soms lees je haar herinneringen en de verhalen die ze bij tijden aan Samuel verteld. Je leest deze aangrijpende gebeurtenissen vol ongeloof en het respect voor Mercy groeit. Ze moet verwerken, leren vertrouwen en, niet het makkelijkste, vergeven.
Samuel en het echtpaar Terrance en Isabella helpen haar in dit proces. Een verhaal vol emotie van de eerste tot de laatste bladzijde. Het is een triest verhaal maar met een hoopvol einde.
Je leest het boek in één ruk uit en blijft vol indrukken achter.

Gegevens:

Uitgeverij: Mozaiek
ISBN: 9789023996736
Aantal pagina’s: 320
Prijs: € 19.90