Historische romans

Wageningen, Gerda van – Verboden brieven

Inhoud:

De winter van 1912 is bitter koud. Het vriest streng als Coby Dingemanse op een avond een stinkende, verpauperde zwerver aantreft in het varkenskot. De man probeert daar beschutting te zoeken omdat hij ziek is. Bij Coby thuis hebben ze het niet breed, dus ze kunnen hem weinig bieden. De veldwachter komt eraan te pas en dan verdwijnt de zwerver tot hun opluchting uit beeld. Maar op de een of andere manier heeft de man een diepe indruk gemaakt op Coby. Ze weet niet wat ze met die gevoelens moet of kan doen.

Waardering:

Coby Dingemans treft op een avond een verwaarloosde man aan in hun varkenskot. Ze neemt hem mee naar binnen voor een hapje eten maar haar vader besluit de veldwachter erbij te halen.
Wanneer hij, Klaas, ontsnapt komt hij terug naar Coby en vraagt haar contact met hem te houden via briefwisseling.
Coby woont samen met haar twee zussen, Nelly en Neeltje, en haar vader. Alle drie de meiden hebben een huwbare leeftijd. Er wordt veel geschreven over
de verkeringen van hen. Coby krijgt ook een aanzoek maar kan Klaas niet vergeten. Voelt ze nu wat voor hem, of is het medelijden?
Het onstuimige karakter van zus Neeltje komt steeds weer terug. In veel gesprekken wordt dit genoemd. Het wordt te vaak herhaald.
Een historische streekroman. Geen gek verhaal als je wat schoonheidsfoutjes op de koop toe neemt.
Voor de wat oudere generatie zal het heel herkenbaar zijn. Het dienen bij de rijkere families, de lange werkdagen, het gemis van een schepje suiker en een stukje vlees door armoede, een eigen varken vetmesten…!
Geen gek verhaal als je wat schoonheidsfoutjes op de koop toe neemt.

Gegevens:

Uitgeverij: VCL
ISBN: 9789401901246
Aantal pagina’s: 216
Prijs: € 13.95