Historische romans

Dudley, Lorri – De ring van de suikerbaron

Inhoud:

ls weesmeisje is Hannah Rose Barrington van jongs af aan gedwongen om op eigen benen te staan. Haar voogd is een dronkaard zonder ruggengraat die leeft op haar vaders erfenis. Als ze op een dag schipbreukelingen uit het water helpt, voelt ze zich aangetrokken tot een van de gestrande mannen. Studeren is nooit Bradlee Granville’s sterkste kant geweest. Hij hoopt af te kunnen studeren door indruk te maken op zijn professoren door zijn gedocumenteerde reizen. Maar als zijn schip op een dag strandt aan de kust van de Caribische eilanden, is zowel zijn rit naar Engeland als zijn journaal ver te zoeken.
Hoe beter Hannah en Bradlee elkaar leren kennen, hoe meer hun bewondering voor elkaar groeit. Maar als schuldeisers bij Hannah op de stoep staan, wordt hun prille liefde op de proef gesteld.

Waardering:

Als Hannah op een nacht het huis uitvlucht, is ze getuige van een schipbreuk. Zonder verder na te denken roeit ze het water op om zoveel mogelijk levens te redden.
Zo ontmoet ze Bradlee Granville met zijn metgezel Collin; een bijzonder duo. Bradlee, die op het punt stond eindexamen te doen aan Harvard, is uit angst hiervoor gevlucht en op reis gegaan, in de hoop aan het examen te kunnen ontkomen door het schrijven van goede verslagen.
Hun komt op het eiland is een zonnestraal in Hannahs leven. Haar leven is zo rooskleurig niet. Ze woont al sinds ze een jong meisje was en haar ouders omgekomen zijn, bij oom Reuben. De laatste tijd wordt hun verstandhouding steeds erger. Zelfs zo, dat Hannahs leven gevaar loopt!
Bradlee is onder de indruk van Hannah. Maar hij weet dat zijn vader een andere weg voor hem uitgestippeld heeft dan trouwen met een eilandmeisje. En ook Hannah, die op haar beurt gevoelens heeft voor Bradlee, wordt het moeilijk gemaakt.

Dit derde deel van de serie ‘De Caribische eilanden’ is opnieuw een prachtige historische roman. Hannah brengt haar jeugdjaren door bij haar oom die haar steeds strenger behandeld. Waarom is dat? Hannah wil naar Engeland om daar familieleden te zoeken maar haar zuurverdiende centen gaan op aan drank voor oom Reuben. Is er een manier om toch te ontsnappen uit de gevaarlijke handen van haar oom?
En hoe moet Bradlee zijn vader onder ogen komen nu hij op moet gaan biechten geen examen te hebben gedaan en veel van zijn dagboeken verloren zijn gegaan?
Een verhaal over twee mensen die je in je hart gesloten heb; dan hoop je alleen maar op een gelukkige afloop voor beiden. Er zijn zoveel struikelblokken op hun levenspad maar gelukkig ook lichtpuntjes.
De omgang tussen Bradlee, wat een vrij grote plaats inneemt, is ronduit vermakelijk en geeft het boek iets luchtigs. Hun gevatte reacties laten je regelmatig glimlachen.
Al met al is dit boek echt een aanrader voor liefhebbers van historische romans. Hoewel het een derde deel van een serie is, is het prima los te lezen.
Eerder verschenen: Het geheim van de hertog en De droom van de koopmansvrouw.

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029733915
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 14,99
Aantal pagina’s: 398
Uitgave: juli 2023