Walsh, Dan - De ontdekking
Eigentijdse romans

Walsh, Dan – De ontdekking

Inhoud:

Na het overlijden van zijn opa erft Michael – schrijver in spe de villa van zijn grootvader.Deze villa is altijd al zijn droomhuis geweest, met zijn veranda, grote oprit en, voor Michael erg belangrijk, opa’s schrijfkamer. Michael droomt ervan om op een dag in zijn grootvaders voetsporen te treden. Zijn opa was een bestsellerauteur.
Kort na de verhuizing ontdekt Michael een ongepubliceerd manuscript in de schrijfkamer van zijn opa. Alles wijst erop dat het de bedoeling was dat hij dit zou vinden. Algauw is Michael verdiept in een bijzonder verhaal over spionage en sabotage.. Walsh neemt een onbekend aspect van de Tweede Wereldoorlog en werkt dit uit tot een knap geschreven roman, die zowel boeiend, spannend als ontroerend is. De ontdekking is een verhaal dat je absoluut bijblijft!

Waardering:

Dan Walsh heeft met dit boek een onbekend onderdeel van de Tweede Wereldoorlog aangeroerd. Dat is knap voor een onderwerp waar al zoveel over geschreven is!
Het verhaal is met name aan het einde spannend, als de FBI erbij komt. Er komt de nodige romantiek in voor. Walsh laat door het verhaal van Ben en Claire zien wat echte liefde is. Ook het christelijke geloof neemt een grote plaats in in dit boek.
Het verhaal is wel wat voorspelbaar. Als lezer heb je al snel door wat het manuscript dat Micheal gevonden heeft is. Micheal doet daar in het boek echter vrij lang over.
Toch is het een boeiend boek, dat prettig leest. En het verhaal geeft genoeg stof om nog uren over te fantaseren.

Gegevens:

Uitgeverij de Banier
ISBN 9789033633096
Aantal blz: 368
Prijs: € 19,95