Eigentijdse romans

Warren, Susan May – Geef mij een kans

De Familie Christainsen – deel 1

Inhoud:

Eenmaal, andermaal… verkocht! ‘Geef mij een kans’ is het deel 1 in Susan May Warrens serie over de familie Christiansen.
Darek Christiansen is in veel opzichten de ideale man. Als oudste zoon van de familie Christiansen is hij de erfgenaam van het historische resort Evergreen Lake, hij is knap en hij is een geweldige vader. Maar hij is ook gegriefd en nog steeds woedend over de tragische dood van zijn vrouw Felicity. Geen vrouw in de stad durft hem te benaderen.
Ivy Madison, een juridische medewerker die nieuw is in Deep Haven, heeft geen idee van dit alles als ze op Darek biedt tijdens een liefdadigheidsveiling. En ook niet van het feit dat de man voor wie ze drie jaar geleden strafvermindering heeft geregeld, degene is die verantwoordelijk is voor Felicity’s dood.

Waardering:

Darek Christiansen is een goede man, maar heeft fouten gemaakt in het verleden. En is daarnaast beschadigd door gebeurtenissen in zijn leven. Hoewel het al 3 jaar geleden is dat zijn vrouw verongelukte en hij alleen met hun zoontje achterbleef, hij zit nog steeds vol woede tegen de bestuurder van de auto die haar aanreed; zijn beste vriend.
Ivy Madison is nieuw in het dorpje Deep Haven. Ze heeft dit plaatsje uitgezocht om zich te settelen.
Op haar eerste dag is er een plaatselijk veiling voor het goede doel, waar de vrijgezellen mannen van het stadje ‘gekocht’ kunnen worden. Je raad het al.. Ivy koopt Darek. Hun eerste ontmoeting verloopt niet zo gladjes. Maar Ivy vangt wel een glimp op van de man die Darek is, achter zijn masker.
Dan hebben we Jensen. De man die Felicity, Dareks vrouw, aangereden heeft en als gevolg daarvan drie jaar lang in Deep Haven moet blijven om de opgelegde taakstraf uit te voeren. Alleen, en door veel bewoners met de nek aangekeken. Ook Claire, met wie Jensen vroeger vriendschap had, praat al jaren niet meer met Jensen.
Iedereen wordt verteerd door de situatie. Er komt een ommekeer als Jensen en Claire weer vriendschap sluiten. Ook Darek en Ivy groeien naar elkaar toe.
Ivy heeft het met haar beroep als openbaar aanklager niet makkelijk, ze zit steeds weer in een spagaat.
Het verhaal begint met de veiling. Je denkt dat je een humoristische, lichtvoetige roman in je handen hebt. Maar dat blijkt al snel anders! Darek is de hoofdpersoon maar over Ivy, Jensen en Clarie wordt bijna net zoveel geschreven. En alle vier de karakters zijn prachtig beschreven! Elk met hun eigen verhaal, pijn uit het verleden, het worstelen met schuld en haatgevoelens, onzekerheid en machteloosheid. Deze intense gevoelens worden met kracht beschreven.
Geef me een kans is het eerste deel van de serie ‘De familie Christiansen’. Een heel goed vooruitzicht dat er hierna nog 5 (!) delen zullen verschijnen. Het begin van een prachtige serie om te sparen!

Gegevens:

Uitgeverij: Kok, Voorhoeve
ISBN: 9789029725866
Aantal pagina’s: 400
Prijs: € 19,99