Eigentijdse romans

Walsh, Dan & Smalley, Gary – De belofte

De belofte is het tweede deel in de serie over de familie Anderson van Dan Walsh en Gary Smalley en het vervolg op De dans.

Inhoud:

Tom Anderson is al vijf maanden werkloos, maar hij weet dat feit knap verborgen te houden voor zijn vrouw Jean. Elke dag verlaat hij ’s morgens het huis, alsof er niets is veranderd, en vult zijn dag met koffiedrinken en bezoekjes aan de bibliotheek. Hoelang kan hij de schijn nog ophouden? Jean voelt dat er iets aan de hand is en neemt afstand. Op een gegeven moment lijken de relatieproblemen, net als bij Toms ouders, hun huwelijk op te breken. Kunnen ze hun wederzijdse vertrouwen – en liefde – weer opbouwen als de waarheid boven tafel komt? In navolging van Karen Kingsbury’s serie over de familie Baxter, begonnen Dan Walsh en Gary Smalley aan een eigen serie over een familie: de familie Anderson. In hun romans staat het herstel van relaties centraal.

Waardering:

In dit tweede deel over de familie Anderson lees je verder over Jim en Marylin. Zij zijn op reis door Italië en smoorverliefd. Jim is totaal veranderd en daar moeten ze beiden aan wennen.
Helaas gaat het minder goed met het huwelijk van hun zoon Tom. Hij is vijf maanden geleden ontslagen, maar heeft dat aan niemand verteld. Hij praat amper met zijn vrouw en hun huwelijk staat op springen. Oom Henry krijgt het gevoel dat hij Tom op moet zoeken en hij komt op het juiste moment. Oom Henry en tante Myrna leven dicht bij God.
In dit boeiende boek zijn weer veel adviezen verwerkt voor het huwelijk. Maar in dit boek komt ook de opvoeding veel naar voren. De Andersonmannen voeden hun zoons op een bepaalde manier op. Dat werkt uit in hun relaties en in hun huwelijken. Het is interessant om te lezen hoe dat werkt.
Het is een boeiend boek om te lezen. De huwelijksadviezen zijn goed verwerkt in het verhaal en liggen er niet te dik bovenop.

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029722346
Aantal blz 336
Prijs: € 19,99

Extra:

Lees de eerste twee hoofdstukken