Eigentijdse romans

Spurr, Emily – Al die dingen…

Inhoud:

‘Al die dingen’ van Emily Spurr is een teder verhaal over verlies en moed, waarin de onvergetelijke vriendschap tussen het jonge meisje Rae en haar buurvrouw centraal staat. Als Rae’s moeder op een dag zomaar is verdwenen, gaat Rae in eerste instantie gewoon door met wat ze altijd doet. Totdat de buurvrouw argwaan krijgt en haar vertrouwen probeert te winnen. Langzaam ontwikkelt zich een vriendschap, maar groeit bij Rae ook de angst dat ze op een gegeven moment de werkelijkheid onder ogen moet zien – en wat dan?

Waardering:

Vanaf de veertiende dag na de verdwijning van haar moeder lezen we over Rae. Een 10-jarig meisje dat alleen overblijft en alle schijn ophoudt dat er niets aan de hand is. Ze eet, ze doucht, ze maakt schoon, verzorgd haar hond en gaat naar school. Tot op een dag haar buurvrouw hulp nodig heeft en Rae ontdekt dat ze niet de enige is die iets verbergt.
Ondanks de stroeve start groeit er een bijzondere vriendschap op tussen Rae en buurvrouw Lettie.
De schrijfster snijdt pittige onderwerpen aan maar je treft ook humor aan in het verhaal.
Alles wordt geschreven vanuit Rae. Het komt soms wat onwerkelijk over, haar beleving en vindingrijkheid voor een 10-jarige. Maar Het doet niets af aan de kracht van het verhaal.
Want ‘kracht’ is wel een woord wat typerend is voor dit boek. Het is mooi om te lezen hoe de relatie tussen Lettie en Rae zich verdiept, hoe ze elkaar beschermen tegen de buitenwereld.
Een prachtige, diepgaande roman waar je geregeld aan terug denkt nadat je het uit hebt. Het leest fijn door de eenvoud doordat het geschreven is vanuit een kind. Een dikke aanrader!

Gegevens:

Uitgeverij: Mozaiëk
ISBN: 9789023960379
Aantal pagina’s: 303
Prijs: € 21,99
Prijs e-book: € 4,99
Uitgave: september 2021