Eigentijdse romans

Walsh, Dan – Thuisblijven

Dit is een vervolg op Thuiskomen, maar kan ook zelfstandig gelezen worden

Inhoud:

Weduwnaar Shawn Collins keert terug van zijn uitzending naar Europa. In de VS wordt hij onthaald als een oorlogsheld. Hij reist het hele land rond, als ware hij een Hollywoodster. En dat terwijl hij veel liever thuis wil zijn bij zijn zoontje Patrick. Maar die keuze heeft hij niet. Shawn huurt een nanny in, Katherine Townsend, om voor Patrick te zorgen terwijl hij zijn ‘heldenreis’ maakt. Katherine blijkt echter veel meer te zijn dan gewoon een nanny.

Waardering:

Dit boek gaat verder waar “Thuiskomen” stopte. Shawn is terug in Amerika en rouwt over de dood van zijn vrouw Elizabeth. Hij is blij met het herstelde contact met zijn vader en met zijn zoon. Hij probeert zoveel mogelijk met zijn zoon te doen. Maar al snel moet hij op een speciale reis om oorlogsobligaties te gaan verkopen. Nu moet hij Patrick weer alleen bij zijn oude vader laten. Als Katherine Townsend juist zonder baan komt, vraagt hij haar om Patricks nanny te worden. Zij is blijf om weer met Patrick herenigt te worden.
Gaandeweg groeit er iets tussen Shawn en Katherine, maar Shawn vindt het veel te vroeg na het overlijden van Elizabeth.
Het land is nog steeds in oorlog en dat merk je het beste tijdens de weken dat Shawn, Katherine en Patrick in Londen zijn.
Voor ons Nederlanders is de ontsnapping van Shawn met zijn bommenwerper wat fantastisch. Maar het is een boeiend boek dat heerlijk leest.
Het boek is uitgevoerd op wat goedkoper en slapper papier, maar daar is de prijs ook naar.

Gegevens:

Uitgeverij Kok Redrose
ISBN 9789401900843
Aantal blz: 203
Prijs: 15,00