Eigentijdse romans

Kingsbury, Karen – Voor altijd samen

Inhoud:

‘Voor altijd samen’ van Karen Kingsbury vertelt het liefdesverhaal van John en Elizabeth Baxter, die letterlijk aan de wieg stonden van de beroemde fictionele familie Baxter.
Tientallen jaren geleden begon het liefdesverhaal van John en Elizabeth Baxter, het koppel dat voor elkaar bestemd was. Als kleinzoon Cole op school een opstel moet schrijven over de familiegeschiedenis, besluit hij zijn opa te interviewen over de ontmoeting met zijn grote liefde. De herinneringen zijn mooi, maar ook pijnlijk, nu Elizabeth overleden is en John inmiddels hertrouwd. Het verhaal dat Cole opschrijft, zal de hele familie raken en hen meer over zichzelf leren dan ze ooit wisten.

Waardering:

Het boek begint met een beknopte beschrijving van de familie Baxter, vooral voor lezers die voor het eerst over de Baxters lezen.
Daarna staat de levensloop van John centraal. Cole, de oudste zoon van Ashley moet voor school een opdracht maken en wil hiervoor zijn opa interviewen. Voor John niet makkelijk. Door het ophalen van herinneringen aan zijn eerste vrouw, Elisabeth, komen er veel gevoelens naar boven. Voor trouwe  lezers van de boeken van Karen Kingsbury zullen veel dingen beken voorkomen. Er zijn in deze levensloop details bijgevoegd maar de grote verhaallijn is bekend.
Een tweede verhaallijn gaat over Cody Coleman. De verloving tussen hem en Andy is verbroken maar hij kan er geen vrede mee krijgen. Hij moet doen wat zijn hart hem ingeeft; Andy opzoeken. Maar het is de vraag of zij nog voldoende vertrouwen in hem heeft.
Het verhaal over Cody en Andy is beter dan het verhaal van John, omdat dit nieuw is. Ook lezen we over Bailey, wie haar eerste kindje krijgt.
Fans van de Baxter-boeken zullen vast genieten. Nieuwe lezers zullen hier en daar toch moeite hebben het verhaal te volgen. Bijvoorbeeld het verleden tussen Cody en Bailey en het verhaal van Ashley.

Gegevens:

Uitgeverij; Kok
ISBN: 9789029728027
Aantal pagina’s: 298
Prijs: € 19,99