Eigentijdse romans

Wen, Amanda – Een schitterend plan

Inhoud:

In ‘Een schitterend plan’ van Amanda Wen is de afkomst van Sloane Kelley voor haar een raadsel. Haar moeder heeft haar na haar geboorte achtergelaten bij adoptie-ouders en is daarna uit beeld verdwenen. Nu helpt Sloane in haar werk als museumcurator anderen om dichter bij hun roots te komen.

Tot ze op een dag op een negentiende eeuws dagboek stuit. Het is het begin van een zoektocht met een uitkomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

In deze hartverwarmende roman komen heden en verleden samen in het besef dat een goddelijk plan voor ieders leven de generaties doortrekt.

Waardering:

De geadopteerde Sloane is gelukkig opgegroeid in het gezin dat haar adopteerde. Maar ze vraagt zich vaak af hoe haar biologische ouders zouden zijn. Ze lijkt namelijk totaal niet op haar adoptieouders.
Sloane is gek op geschiedenis en daardoor helemaal op haar plek in het museum waar ze werkt. Als daar opeens een tas met een dagboek ingeleverd wordt is ze heel blij. Ze neemt contact op met de familie en die blijken het grote mooie huis aan het opruimen te zijn om te verkopen. De koper wil het huis plat gooien en er een wijk bouwen. Sloane wil dat graag voorkomen, maar dat lijkt niet te lukken.
Samen met Garret leest ze steeds meer dagboeken. Ze groeien naar elkaar toe, maar Garrets leven is niet in het kleine dorpje. Is er kans op een relatie?

Een mooie roman die duidelijk maakt dat God alles bestuurt en een reden heeft om iets te doen. De adoptie van Sloane is geleid, merkt ze als ze steeds meer dagboeken leest. Ook de ontmoeting tussen Garret en Sloane is geleid.
Een boeiend boek dat historie en heden verenigd.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029733106
Aantal blz: 320
Prijs: € 21,99
Prijs e-book: € 9,99

Extra:

Lees het leesfragment