Historische romans

Johnson, Tara – Bidden tussen het onkruid

Inhoud:

In Bidden tussen het onkruid van Tara Johnson is Cassie Kendrick op de vlucht voor haar vader, die haar wil uithuwelijken aan een man die ze veracht. Ze verkleedt zich als man, noemt zich voortaan Thomas Turner en meldt zich aan bij het leger. Op het strijdtoneel van de Amerikaanse Burgeroorlog is het geheimhouden van haar identiteit een kleinigheid vergeleken met de gruwelen waarvan ze getuige is.

Gabriel Avery is een jonge fotograaf die samen met zijn doorgewinterde collega het leven aan de frontlinie vastlegt. Onderweg sluit hij vriendschap met veel van de soldaten die hij tegenkomt, ook met Thomas Turner. Al snel vermoedt Gabriel dat deze moedige man iets te verbergen heeft…

Waardering:

Dit geweldig goed geschreven verhaal gaat over Cassie. Om aan een gearrangeerd huwelijk te ontsnappen meldt Cassie zich, vermomd als man, aan bij het leger. Thomas Turner, zoals ze nu door het leven laat, blijkt ook nog eens een hele goede soldaat, zelfs een scherpschutter, te zijn.
Ze ontmoet Gabe, die als fotograaf met het leger optrekt. Thomas houdt zich wat afzijdig maar met Gabe kan hij het goed vinden. Wederzijds, in Thomas vindt Gabe de vriend die hij zo goed gebruiken kan. Het is Gabe die Thomas’ bedrog ontdekt. Hun vriendschap krijgt een flinke knauw maar houdt stand. Toch is er zoveel wat tussen hen in staat.
Daarnaast woedt de oorlog en maken ze afschuwelijke dingen mee. Tegelijkertijd dragen ze allebei hun verleden met zich mee wat ze moeilijk los kunnen laten.

Een boek wat boeit van begin tot het einde. Natuurlijk neemt Cassies plaats in het leger een grote plaats in in het verhaal maar daarnaast heeft het nog zoveel meer te bieden. De relatie tussen Gabe en haar maar ook Cassies jeugdtrauma wat ze met zich meesleept en een plekje in haar leven moet gaan geven.
Na het lezen van de laatste bladzijde denk je: graag meer van deze schrijfster. Vijf dikke sterren voor dit boek!

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029733656
Aantal pagina’s: 368
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: november 2022