Eigentijdse romans

West, Catherine – Wat we niet wisten

Inhoud:

 
‘Wat we niet wisten’ van Catherine West draait om een verwoestend familiegeheim dat broeit in de Amerikaanse kustplaats Nantucket.
 
De familie van Lynette Carlisle is uit elkaar gevallen na de dood van haar moeder, twaalf jaar geleden. Lynette kan zich niets van die bewuste dag herinneren. Ze hoopt dat haar buurjongen Nick haar kan helpen. Maar Nick is helemaal niet van plan om Lynette de waarheid te vertellen…
 
Ondertussen wordt de gezondheid van Lynettes vader slechter. Een voor een keren haar broers en zussen terug naar huis. Zullen de geheimen die boven water komen hen weer binden, of hen voorgoed van elkaar vervreemden?
 

Waardering:

 
Lynnie heeft de laatste jaren een zwaar leven gehad. Haar vader mag dan gestopt zijn met drinken, hij wordt steeds verwarder en financieel zitten ze aan de grond. Ze is de laatste van haar broers en zus die thuis woont en voelt zich verplicht om voor haar vader en het huis te zorgen. Maar het huis is zwaar verwaarloosd. 
 
Na verschillende keren bellen dringt ze uiteindelijk tot haar zus Liz en broer David door. Zij schrikken als ze hun vader zien en de toestand waarin het huis verkeert. Ze voelen zich schuldig dat ze Lynn met alles hebben laten zitten.
Maar om het huis te verkopen moeten ze met alle kinderen beslissen, volgens het testament van hun moeder. Ryan is zendeling in Afrika en Gray een bekend muzikant.
 
Alle kinderen hebben hun eigen problemen, behalve Ryan dan. 
 
Lynn is de hoofdpersoon in dit boek en met haar voel je ook het meeste mee. Ze kan zich niet meer herinneren wat er is gebeurd op de dag dat haar moeder overleed, 12 jaar geleden. Maar de herinneringen beginnen langzaam boven te drijven, hoe ze ze ook probeert weg te drukken.
 
Het christelijke geloof is op een reële manier verweven in het boek. 
 
Een christelijke roman die heerlijk weg leest en waarvan je het jammer vindt dat hij uit is! 
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Kok
ISBN 9789029727488
Aantal blz: 352
Prijs: € 19,99