Historische romans

Jennings, Regina – Gouvernante in de hoofdrol

Deel 1 uit de serie Fort Reno.

Inhoud:

Met miss Bell als gouvernante leert iedereen een bijzondere les.
Zangeres Louisa Bell heeft altijd op de grens van armoede geleefd. Wanneer ze haar baan in de Cat-Eye Saloon kwijtraakt, kan ze alleen nog maar terugvallen op haar broer, een cavaleriesoldaat die gestationeerd is in het Indianenterritorium. Maar hij heeft weer eens problemen met zijn commandant. Louisa besluit hem een bezoek te brengen, in de hoop hem te kunnen helpen én een baan te vinden. Als ze bij aankomst op het fort per abuis voor gouvernante wordt aangezien, grijpt ze die kans met beide handen aan. Hoe moeilijk kan lesgeven tenslotte zijn?
Majoor Daniel Adams heeft zijn handen vol op Fort Reno; het lukt hem nauwelijks om zijn troepen onder de duim te houden, laat staan zijn twee tienerdochters. Als hij niet snel een respectabele gouvernante inhuurt om hun manieren bij te brengen, staat zijn schoonmoeder erop de meisjes zelf op te voeden – ver weg van het fort.
Miss Bell vertoont weinig overeenkomsten met het beeld dat Daniel van gouvernantes heeft; ze horen niet zo onweerstaanbaar knap te zijn. Maar hij heeft geen andere keus. Hij moet zijn schoonmoeder tevreden zien te stellen, dus knijpt hij een oogje dicht wat betreft haar onconventionele methoden. Ondertussen doet Louisa haar uiterste best om aan zijn verwachtingen te voldoen. Kan ze lang genoeg in haar rol blijven om de respectabele toekomst waar ze zo lang naar verlangd heeft veilig te stellen?

Waardering:

In een kort stukje lees je hoe Lousia Bell als zangeres in een saloon leeft. Ze hoeft zich niet te verlagen tot prostituee, wat haar moeder wel moest, maar leeft een leven buiten de samenleving. Anderen vinden haar levensstijl verdorven en veroordelen haar. Als ze ontslagen wordt en hoort dat haar broer in de problemen zit besluit ze naar Fort Reno te gaan, waar hij gelegerd is.
Onderweg heeft ze een wonderlijke ontmoeting met een militair. En de oorspronkelijke gouvernante voor de dochters van majoor Adams krijgt hooikoorts en vraagt of Louisa de boeken af wil leveren. Als ze dat doet wordt ze per abuis aangezien voor de gouvernante en ze besluit dat zou te laten.
Maar het valt haar nog tegen om de kinderen voor te blijven met haar weinige boekenkennis.
En waar ze niet op gerekend is, is de aantrekkingskracht van majoor Adams. Maar door haar leugens zal hij nooit met haar kunnen samenleven.
Opnieuw een boeiende en hilarische roman van Jennings, met een christelijke boodschap.

Gegevens:

Uitgeverij Grace Publishing House
ISBN 9789492234391
Aantal blz: 416
Prijs: € 20,00