Historische romans

Witemeyer, Karen – Op het eerste gezicht

De Hamilton Family – deel 1

Inhoud:

Veel mensen houden Evangeline Hamilton voor iemand op wie een vloek rust. Op jonge leeftijd wees geworden en in het bezit van twee ogen die niet bij elkaar passen – de ene helderblauw en de andere warmbruin – heeft Evangeline moeten vechten om haar weg te vinden in een wereld die haar voortdurend afwijst. Maar de steun van één persoon kan al genoeg zijn om het oordeel van de mensen van zijn kracht te beroven, en Evangeline heeft er twee – Seth en Zach, wezen, net als zij, die ze nu als haar broers beschouwt.

Op zoek naar gerechtigheid, naar wraak op de man die zijn geboorterecht heeft gestolen en zijn familie geruïneerd, arriveert Logan Fowler in 1894 in Pecan Gap, Texas, om het op te nemen tegen Zach Hamilton, de geharde misdadiger die verantwoordelijk is voor de dood van zijn vader. Maar in plaats van een gewetenloze, eenzame gokker, vindt hij een man die niet veel ouder is dan hijzelf – een man met een ongewoon gezin. En als Hamiltons unieke zusje, Evangeline, Logan overspoelt met zonlicht telkens wanneer hun wegen elkaar kruisen, loopt Logans plan volledig in het honderd. Wie is er nu echt verantwoordelijk voor zijn verspeelde erfgoed, en zal het rechtzetten van het verleden werkelijk voldoening geven als hij daarvoor een toekomst met Evangeline moet opofferen?

Waardering:

Evangeline Hamilton is een bijzonder meisje. Ze groeit op met twee jongens die ze als broers beschouwd nadat ze haar eigen
familie al jong verloren is.
Door de gemeenschap is ze niet geaccepteerd door haar twee verschillende kleuren ogen. Toch is haar karakter opgeruimd en speels.
Daar kom je al snel achter als ze in de bossen hun nieuwe buurman Logan ontmoet. Logan die niet zonder reden het land naast hen gekocht heeft. Logan die gerechtigheid wil voor het leed dat hem en zijn familie is aangedaan.
Maar Evengeline heeft hier geen weet van. Het is voor haar een bijzondere ervaring deze man tegen te komen die voor de verandering niet terug deinst voor haar ogen. De onmoetingen tussen hen brengen hen dan ook steeds dichter naar elkaar toe.
Maar dan komen ze van het één op het andere moment in een draaikolk terecht. Ze zien hoe een man een jonge vrouw probeerd te vermoorden. Ze kunnen haar redden en Evangeline neemt haar onder haar hoede, maar dit is wel met gevaar voor alle gezinsleden én Logan. Vastbesloten om de zaak uit te zoeken brengen ze zichzelf in gevaar.
Ondertussen is Evangeline achter de ware reden gekomen waarom Logan naar Pecan Gap is gekomen. En ze moet kiezen; Logan of haar familie die haar zoveel gegeven heeft. En zal gerechtigheid het medicijn zijn wat Logan nodig heeft om vrede te vinden?
Een heerlijk eerste deel van een nieuwe serie van Karen Witemeyer! Zoals we van deze schrijfster gewend zijn zit het vol speelse, humorischtische dialogen. Toch heeft dit boek een wat serieuzere strekking dat sommige andere boeken van haar. Dit komt vooral door het rauwe verleden wat alle hoofdpersonen hebben. Dat geeft een meerwaarde! Fijn dat er een vervolg zal komen waarin we kunnen lezen over Zach. We kijken er naar uit!

Gegevens:

Uitgeverij: Grace Publishing House
ISBN:9789492234476
Aantal pagina’s: 412
Prijs: € 21,50