De droom van de stenografe
Historische romans,  Romans

Peterson, Tracie & Woodhouse, Kimberley – De droom van de stenografe

De droom van de stenografe” is het eerste deel van de serie Thuis in Kalispell.

Inhoud:

Rebecca Whitman kan het bijna niet geloven als ze te horen krijgt dat ze is aangenomen als de eerste vrouwelijke stenografe van Montana bij de rechtbank in Kalispell. Een droom die uitkomt, want nu krijgt ze eindelijk de kans om ervoor te zorgen dat het recht zijn beloop heeft. Als er een in haar ogen onschuldige man voor het gerecht wordt gedaagd, besluit ze dan ook haar best te doen om hem vrij te krijgen. Daarbij krijgt ze hulp van de aantrekkelijke bibliothecaris van de Carnegie Library, Mark Andrews. Gaat het hun lukken om bewijs te verzamelen voordat het voorgoed begraven wordt?

Waardering:

Het boek begint met een gebeurtenis tijdens de kinderjaren van Mark in Montana en van Rebecca in Chicago. Mark is al vroeg veel meer geïnteresseerd in boeken dan in het boerenbedrijf van zijn vader.
Rebecca is getuige van iets dat haar in de richting van werken in de rechtbank leidt. Als zij in Kalispell aankomt als eerste vrouwelijke stenografe van de rechtbank wordt ze warm welkom geheten door rechter Ashbury en zijn vrouw Marvella. Zij nemen haar onder hun hoede.

Al snel maakt ze kennis met Mark, die jaren geleden ook door hen onder hun hoede is gekomen. Hij is net terug gekomen naar Kalispell om daar hoofd van de bibliotheek te worden. Ze worden vrienden als ze ontdekken dat ze gezamenlijke interesses hebben.

Al snel raken ze geboeid door een verschrikkelijke moord met een onwaarschijnlijke dader. En wie is die getuige die onbekend wil blijven?
Als stenografe moet Rebecca onbevooroordeeld zijn maar ze kan niet niks doen tegen dit onrecht. Lukt het haar en Mark om Joe’s onschuld te bewijzen? En wie Harvey nou eigenlijk?

Een boeiend romantisch en spannend boek dat heerlijk weg leest. Het heeft een duidelijke christelijke boodschap.

Gegevens:

Uitgeverij De Parel
ISBN 9789493208865
Aantal blz 301
Prijs: € 21,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave december 2023

Extra:

Lees het leesfragment