Historische romans

Peterson, Tracie – Dierbare hoop

 

Op de grens van het wilde westen – deel 2

 

Inhoud:

 

Hope Flanagan overleefde het bloedbad op de Whitman Zendingspost, maar niet zonder een vreselijk offer te hebben gebracht. Nu, veilig in Oregon City, hoedt ze de kudde schapen van haar familie en het kalme ritme dat dat met zich meebrengt, zorgt ervoor dat haar geest en ziel langzaam genezen.

 

Maar als Hope wordt gevraagd om te getuigen tegen de Cayuse-indianen die verantwoordelijk zijn voor de aanval op de zendingspost, slaat haar pasgevonden vrede aan diggelen. Ze weet niet zeker of ze het aankan om de gebeurtenissen van deze verschrikkelijke dagen opnieuw te beleven, maar anderzijds kan ze het ook niet riskeren dat haar aanvallers worden vrijgelaten, omdat zij haar verhaal niet durft te doen.

 

Hope worstelt nog steeds met de vraag welke keuze ze moet maken, als luitenant Lance Kenner onverwacht licht in haar leven brengt en de hoop binnen in haar weer doet groeien. Misschien is ze ondanks alles toch nog in staat om lief te hebben. Maar zal Lance haar nog steeds willen hebben als hij de hele waarheid met betrekking tot wat er met haar op de zendingspost is gebeurd, leert kennen? Of staan de geheimen uit zijn eigen verleden in de weg?

 

 

 

Waardering:

 

In het vorige deel van deze serie, Kostbare genade ging het voornamelijk over de oudste van de drie zussen, Grace. Maar ook lazen we lazen over het bloedbad op de zendingspost van Whitman en over wat er met Hope gebeurde en wat de gevolgen hiervan waren.

 

Dit tweede deel gaat vooral over Hope. Ze probeert de draad van het leven weer op te pakken maar leeft in angst en woede door alles wat er gebeurd is. Ze wacht op de veroordeling van de indianen in de hoop het daarna los te kunnen laten. Maar het is niet de ophanging van de indianen wat haar rust brengt, maar haar vriendschap met Lance Kenner die ze sluit. Hoewel ze niet openstaat voor een relatie voelt ze zich bij Lance op haar gemak en wordt ze verliefd op hem. Maar ook Lance worstelt met zijn verleden. Hoewel hij hem nog nooit persoonlijk ontmoet had voelt hij een diepe haat tegenover Alex, de man van Grace door een gebeurtenis van jaren geleden. En voor hij een relatie met Hope kan beginnen weet hij dat dit uit de weg geruimd moet worden. 

 

Als Alex gewond raakt tijdens zijn missie bij de indianen, wordt Lance gevraagd hem op te halen. Een opdracht die hem niet makkelijk valt!

 

Hoewel het verhaal op een te  gemoedelijke manier geschreven is gezien de heftigheid van de situaties is het een boeiende roman waarin je graag verder wilt lezen. Het is ook leuk om weer te lezen over Grace. En over de vroegwijze Mercy. Om alles goed te kunnen volgen is het aan te raden eerst het eerste deel van deze serie te lezen. Deze mooie serie is een aanrader voor liefhebbers van historische romans maar ook voor mensen die graag Amish boeken lezen omdat dit in dezelfde stijl geschreven is. We kijken uit naar het derde deel van deze serie.

 

 

 

Gegevens:

 

Uitgeverij: De Parel

ISBN: 9789492408167

Aantal pagina’s: 332
Prijs: € 19,95