Eigentijdse romans

Woods Fisher, Suzanne – Zomertij

Three Sisters Island – deel 1

Inhoud:

Het drukke leven van Cam komt tot stilstand wanneer haar vader een afgelegen eiland voor de kust van Maine koopt. Paul Grayson heeft een droom om het eiland nieuw leven in te blazen – een droom die ook het herenigen van zijn vervreemde dochters omvat. In de absolute veronderstelling dat vader gek geworden is, haasten de drie zussen zich naar het eiland. Tot Cams verrassing spreekt het rustige tempo van het eilandleven haar aan, evenals de lokale bevolking. Eén persoon in het bijzonder: Seth Walker, de sjofele onderwijzer op het eiland, die meer dan slechts een paar verrassingen herbergt.

Waardering:

Tot grote verbazing van de drie zussen Grayson verkoopt hun vader het ouderlijk huis en investeert in een eiland wat voor hun gevoel zo goed als uitgestorven is. Met een enkele straat, een leegstaande kerk, een restaurantje wat zijn naam niet waard is, wat tientallen mensen en geen wifi moeten ze het doen. Maar Paul Grayson is vastbesloten er iets van te maken zodat het weer toeristen zal trekken.
De zussen zien er niets in en kiezen ervoor door te gaan met hun eigen leven. Maar het blijkt dat ze niet veel vastigheid hebben in hun leven. En zo komt het dat de drie zussen op het eiland komen, verknocht raken aan het leven daar en besluiten er voor een langere tijd te blijven.
Met het schrijven van Zomertij heeft Suzanne Woods Fisher een heel ander soort boek geschreven. En dat is gelukt! Het verhaal neemt je mee naar een afgelegen eiland met slechte voorzieningen. Op het eerste oog niets om voor te blijven. Maar als snel ontmoet je Pam die hen op haar eigen manier hartelijk ontvangt. En Seth, de enige leraar van het eiland, die zo goed omgaat het Cooper, Cams zoontje. De natuur blijkt prachtig te zijn en de rust die het met zich meebrengt is toch wel heel fijn.
Iedere zus maakt een ontwikkeling door en ze groeien naar elkaar toe, mede ook in het rouwproces om hun moeder. Door flashbacks die tussendoor beschreven zijn lees je over haar sterven. 
Om Cooper hangt het hele boek door iets mysterieus. Zijn gedrag is vreemd maar ook zijn verleden en afkomst blijft even geheim. Deze dingen maken dat je het boek steeds weer pakt om verder te lezen. Ik heb echt genoten van dit boek. Gelukkig is dit deel 1 van de serie. Over deze familie willen we wel meer lezen; ik kijk uit naar deel 2!

Waardering:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064513299
Aantal pagina’s: 301
Prijs: € 20,95
Uitgave: Januari 2021