Eigentijdse romans

Cantore, Janice – Onschuldig

Carly Edwards – deel 1

Inhoud:

Rechercheur Carly Edwards verlangt naar meer actie. Wanneer de nerveuze jongen Londy Atkins wordt gearresteerd voor de moord op de burgemeester, duikt ze boven op de zaak. Ze probeert een bekentenis uit Londy te persen, maar die houdt vol dat hij onschuldig is. Carly gelooft hem. Moordzaken is echter overtuigd van zijn schuld en is vastbesloten om hem te veroordelen. Carly vermoedt een complot en begint een eigen onderzoek. Langzaamaan wordt het haar duidelijk dat ze niemand kan vertrouwen.

 

Waardering van Marijke:

Carly Edwarts is door omstandigheden overgeplaatst naar afdeling jeugdzaken. Ze zou maar wat graag de straat weer op gaan.
Ze wordt ingeschakeld om Londy Atkins te verhoren. Hij wordt verdacht de burgemeester te hebben vermoord. Londy houdt vol onschuldig te zijn, en Carly geloofd hem.
Moordzaken is overtuigd van zijn schuld. Wanneer er wat vreemde dingen gebeuren, begint Carly te vermoeden dat ze te maken heeft met een complot. Ondanks dat het Carly verboden is met deze zaak te bemoeien, bijt ze zich er in vast.
Ze werkt hierbij samen met haar ex-man Nick.

Onschuldig is een veelbelovend eerste deel van een serie. De schrijfster heeft zelf 22 jaar als politieagente gewerkt.
Het verhaal is reeël. Het is mooi om te lezen hoe Nick en Carly langzaam naar elkaar toegroeien en dat Carly Nick zijn misstap uiteindelijk ook vergeven kan.
Een mooie mix van spanning en romantiek.

 

Waardering van Jolanda:

Een spannend en reëel boek! Dat laatste komt waarschijnlijk doordat de schrijfster zelf politie-agente is geweest. Ze weet waarover ze schrijft.
Het geloof speelt in dit boek een grote rol. Carly heeft veel woede in zich en een grote antipathie tegen God en het christelijke geloof. Dit is gekomen na de dood van haar vader. De scheiding van haar man Nich heeft er ook geen goed aan gedaan.
De rol van Jeff vond ik erg goed beschreven, evenals die van Nick. Het komt heel geloofwaardig over.

Een prachtig debuut! 

 

Gegevens:

Uitgeverij: Kok, Voorhoeve
ISBN: 9789029717809
Aantal pagina’s: 302
Prijs: € 19,95