Eigentijdse romans

Kingsbury, Karen – Waar ik voor leef

Inhoud:

In Waar ik voor leef van Karen Kingsbury wil Tommy Baxter zijn droom om politieagent te worden najagen, maar zijn moeder wil daar niets van weten, omdat ze haar vader is verloren op 11 september. Terwijl Tommy in de familiegeschiedenis duikt, raakt hij ervan overtuigd dat hij het onrecht in de wereld wil bestrijden. Als zijn vriendin ziek wordt en moet vechten voor haar leven, beseft hij echter dat de strijd nog maar net begonnen is…

Waardering:

In deze roman staan Tommy Baxter (zoon van Luke en Reagan) en zijn vriendin Annalee centraal. Als ze aan hun laatste jaar op Highschool beginnen wordt Annalee ziek. Wat eerst de ziekte van Pfeiffer lijkt zijn wordt een kwaadaardige kankersoort. Ze moet zware chemo ondergaan en wordt heel zwak. Het is voor hen en hun families moeilijk om te geloven in een goede afloop, maar ze bidden voortdurend.

Tommy houdt zich ook bezig met zijn beroepskeuze. In tegenstelling tot de verwachting van zijn familie wil hij bij de politie. Maar zijn moeder is doodsbang dat hij gedood wordt bij dat werk. Toch heeft Tommy het idee dat hij het moet doen, ook al zijn zijn cijfers goed genoeg om op alle universiteiten aangenomen te worden.

Zoals we gewend zijn van Karen Kingsbury is dit ook weer een mooie aangrijpende en emotionele roman. Deze roman staat dichtbij de gewone mens en zijn/haar belevenissen. Het geloof is ook weer duidelijk aanwezig, met de bijbehorende aanvechtingen.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029732031
Aantal blz 286
Prijs: € 21,99
Prijs e-book: € 9,99

Extra:

Lees het leesfragment