Eigentijdse romans

Woords Fisher, Suzanne – Vuurtoren

Inhoud:

Blaine Grayson keert terug naar Three Sisters Island met een groots plan – om Camp Kicking Moose naar een hoger niveau te tillen. Haar droom begint in duigen te vallen als ze ontdekt dat de keuken van Moose Manor op een bijzonder onpraktische wijze is verbouwd door haar zus Cam, die geen verstand heeft van koken. Daar bovenop komt nog dat haar beste vriend, Artie Lotosky, die nu arts is op de Maine-eilanden, haar de rug toekeert. Terwijl oude wonden opengaan, begint Blaine zich af te vragen of ze een fout heeft gemaakt door terug te keren naar huis. Beetje bij beetje moet ze haar droom loslaten om een ??nieuwe te ontdekken. Daarbij opent ze haar hart voor een doel en een toekomst die ze zich nooit had kunnen voorstellen.

Waardering:

Na het afronden van haar opleiding tot chef-kok keert Blaine terug naar Three Sisters Island. Terug naar het eiland waar ze van is gaan houden, terug naar haar familie. Ze heeft grote plannen met Moose Manor. Maar dan blijkt dat haar familie een verrassing voor haar heeft; de keuken van Moose Manor is al compleet vernieuwd. Deze verrassing is voor Blaine een bijzonder grote teleurstelling; de keuken voldoet lang niet aan wat een professionele keuken had moeten zijn.
Dit benoemen naar haar vader en zussen toe, durft ze niet.
Ze heeft een Franse vriend Jean-Paul meegenomen. Het is moeilijk om haar familie te vertellen over het moment dat ze elkaar ontmoet hebben.
Haar jeugdvriend Artie en Blaine hebben elkaar niet gesproken tijdens Blaines studie. Artie is werkzaam als arts op de eilanden maar hij houdt Blaine op afstand.
Het is fijn om weer te lezen over het reilen en zeilen op Three Sisters Island. Je hebt inmiddels de karakters van de zussen een beetje leren kennen. Blaine voelt zich altijd minder dan haar zussen. De jongste, van wie de mening niet meetelt. Dat wordt bevestigd in dit deel.
Je leest ook terugblikken uit de jeugdjaren van de zussen.
Je ziet ook een mooie groei in Blaine.  Ze heeft haar zinnen gezet op de vuurtoren. Ze heeft een mooi plan bedacht en wil dit koste wat het kost bereiken, ook al lijkt het onmogelijk.
Een mooie afsluiter van deze trilogie al zou er best nog een deel mogen volgen waarin we kunnen lezen over Blaines vuurtoren, de baby’s van Maddy en Cam en het liefdesleven van vader Grayson.
Achterin het boek zijn gespreksvragen opgenomen en er is een recept voor brownies van de vinden. Deze lekkernij hangt voor Blaine samen met een bijzondere jeugdherinnering.

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064513886
Aantal pagina’s: 303
Prijs: € 21,95
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: oktober 2022