Eigentijdse romans

Diverse auteurs, Laat liefde niet wachten

Inhoud:

Laat de liefde niet wachten is de eerste Feelgoed met een hart-kerstnovellebundel! Drie heerlijke novelles van bekende auteurs: Deborah Raney, Courtney Walsh en Melissa Tagg. Verhalen over oude liefdes en nieuwe liefdes, en dat alles in die bijzondere tijd rond Kerst.

Een bundel om cadeau te geven of gewoon zelf te houden, omdat er niets fijners is dan wegdromen bij een romantisch verhaal als het buiten koud is. En ook als de feestdagen achter de rug zijn, zijn deze verhalen nog steeds heerlijk om te lezen.

Waardering:

In ‘Laat liefde niet wachten’ zijn drie korte verhalen, van drie verschillende auteurs opgenomen. Alle drie winters en romantisch!

Het eerste verhaal is Een duwtje in de rug van Courtney Walsh. Hayes en Pru zijn al jarenlang elkaars beste vrienden. Tenminste, zo is het voor Hayes. Maar Pru voelt veel meer voor hem dan alleen vriendschap. Ze wil dit niet laten werken, bang om hun vriendschap op het spel te zetten.
Hayes heeft een traumatische ervaring achter zich en verliest hierdoor zijn wilde haren.
Zijn vrije dagen worden totaal anders ingevuld dan hij had gedacht. Samenwerken met Pru aan deze dubieuze opdracht begin hij ook in te zien dat Pru meer voor hem is dan alleen een vriendin.
Het doel van de opdracht is wat bijzonder maar het verhaal is heerlijk romantisch. De liefde spat van de bladzijden af. Een fijn verhaal om te lezen!

In het tweede verhaal, Een buitengewoon geschenk door Deborah Raney, sluit de dorpsschool waar Rachel werkt plots haar deuren. Een nieuwe baan in het onderwijs ligt niet voor het oprapen. Ze zou graag muziekles willen gaan geven maar dat kan niet op de locatie waar ze nu woont.
Als snel laat ze haar oog vallen op een huis wat precies past bij haar dromen.
Ondertussen is Rachel aan het daten met Caleb, haar oud collega. Ze zitten in hetzelfde schuitje en bieden elkaar een luisterend oor maar al snel speelt er mee dan dat.
Dan blijkt dat ze ongemerkt in dezelfde vijver vissen. De teleurstelling voor Rachel is zo graag dat ze afstand moet nemen. Maar de vraag is of dat het waard is of dat ze het opzij kan zetten en Caleb in haar leen wil. Ook een romantisch verhaal maar veel gematigder. Niet bijzonder boeiend en vlot geschreven, ik vond dit verhaal wat minder hoog scoren.

Het derde verhaal, een onvergetelijke kerst van Melissa Tagg, spant de kroon. Over zo’n verhaal kun je alleen maar positief zijn.
Maren Grant hikt tegen de deadline van haar tweede boek aan. Ze besluit het aanbod van Colin, de man die op de cover van haar eerste boek prijkt en waar ze halsoverkop verliefd op werd, aan te nemen en vertrekt naar Maple Valley, waar ze in rust hoopt  te kunnen schrijven op de boerderij van Collins familie. Maar als Maren in Maple Valley aankomt, is Collin in geen velden of wegen te bekennen. Zijn broer Drew echter wel! De situatie is wonderlijk maar het klikt tussen hen en Maren blijft veel langer dan ze had gedacht. Gefascineerd door Maple Valley wat ze goed gebruiken kan voor haar verhaal, maar ook door Drew. En dat is wederzijds! Het verhaal bevat naast een flink portie romantiek ook de nodige humor. Dit vlot geschreven, veel te kort, verhaal speelt zich af in Maple Valley dat we kennen uit de serie ‘Familie Walker’ waar je zijdelings ook over leest.

Al met al een fijne verhalenbundel die de moeite waard is om te lezen!

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN:9789029733755
Aantal pagina’s: 395
Prijs: € 20,00
Uitgave: oktober 2022