Eigentijdse romans

Vogel – Sawyer, Kim – Breng Maggie thuis

Inhoud:

In ‘Breng Maggie thuis’ van Kim Vogel Sawyer staat het raadsel rondom de kleine Maggie centraal. Op driejarige leeftijd verdween Maggie spoorloos. Haar tienjarige zus Hazel paste op dat moment op haar. Zij heeft nooit in het reine kunnen komen met Maggies verdwijning en wordt in stilte gekweld door schuldgevoel.
Zeventig jaar later ontdekt Hazels kleindochter Meghan welk geheim haar oma al haar hele leven met zich meedraagt. Zal Meghan kunnen achterhalen wat er met Maggie is gebeurd?

Waardering:

Meghan DeFord brengt haar ziekteverlof door bij haar oma. Ze is van plan in deze weken een plakboek samen te stellen ter ere van oma’s tachtigste verjaardag. Eenmaal aangekomen blijkt dat ook haar moeder in hetzelfde huis verblijft. Iets wat voor roerigheid zorgt. De verhouding tussen moeder Diana en oma Hazel is gespannen.

Tijden Meghans zoektoch naar foto’s komt ze een doos onbekende foto’s tegen uit Hazels jeugd. Als lezer weet je al wat er in Hazels jeugd gebeurd is maar het terugzien van deze foto’s laat Hazel haar verhaal vertellen tegen haar dochter en kleindochter. Ze verteld hoe haar drie-jarige zusje verdween terwijl Hazel op haar paste. Tot op de dag van vandaag heeft deze gebeurtenis gevolgen in leven van Hazel.

Meghan, werkzaam werkzaam in een cold-caseteam, vraagt haar collega Sean om hulp en wil zo proberen om na al die jaren te achterhalen wat er met Maggie is gebeurd. En dan blijkt dat er veel meer speelde dan alleen de verdwijning van Maggie.Een boek wat prettig leest. Hoewel de verhoudingen tussen de drie genraties vrouwen bol staat van de irritaties zit er ook humor in verweven. Het is mooi om te lezen hoe er meer begrip ontstaat als duidelijk wordt door welke redenen karakters zijn gevormd. Op een gegeven moment wordt het iets taai maar als Sean en Meghan op bad gaan om de waarheid boven tafel te krijgen lees je weer fijn verder.De laatste boeken van Kim Vogel vielen wat tegen maar dit is er weer één waar menigeen van zal genieten!

Gegevens:

Uitgeverij: Kok
ISBN:9789029727211
Aantal pagina’s: 352
Prijs: € 19.99