Historische romans,  Romans

Wright, Jennifer – Olive en Jo

Inhoud:

Olive en Jo van Jennifer Wright is een coming-of-ageroman over de vriendschap tussen twee meisjes die opgroeien tijdens de nucleaire proeven van het Amerikaanse leger in New Mexico in 1945. Omdat het leger de ranch van haar familie in beslag neemt, gaat Olive bij haar oma wonen. Daar ontmoet ze Jo, van wie ze in eerste instantie niets moet hebben, omdat ze de dochter is van een sergeant. Jo blijft aandringen en algauw geeft Olive toe. Niets lijkt de meisjes te kunnen scheiden, tot op een dag de lucht explodeert.

Waardering:

In 1944 vordert het leger een deel van de ranch van Olives familie. Daardoor moet de vijftienjarige Olive bij haar oma gaan wonen in de stad. Daar gaat ze ook voor het eerst in haar leven naar school. Ze voelt zich daar helemaal niet prettig en iedereen laat haar links liggen. Dan zoekt Jo contact met haar. Zij is ook net begonnen op de school. Helaas blijkt zij de dochter van de man te zijn die aan het hoofd van het leger staat en nu in hun huis woont. Dat Jo ook moest verhuizen en alleen moet wonen kan Olive niks schelen, ze moet niks van haar hebben.
Als ze uiteindelijk gedwongen worden om samen te werken groeit er een band.
Maar die band breekt door de geheimzinnige explosie.
Nu, na jaren te zijn weg geweest, is Jo terug. De notaris van haar vader heeft haar opgespoord, omdat hij stervende is. En pas nu komt ze er uiteindelijk achter wat er jaren geleden precies aan de hand was.

Afwisselend lees je in de tijd tijdens de oorlog en de tijd dat Jo terug is. Het boek heeft een duidelijke christelijke boodschap en is goed geschreven. Het laat goed de emoties zien van Jo en Olive en de moeilijke dingen die zij onder ogen moeten zien.
Een indringende en boeiende coming-of-ageroman over een interessant onderwerp!

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029735452
Aantal blz 351
Prijs: € 23,99
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 14,99
Uitgave november 2023

Extra:

Lees het leesfragment