Historische romans

Bergren, Lisa T. – Sela

De dochters van de suikerbaron – deel 3

Inhoud:

Sela Banning is gevormd door ervaringen die in 1776 niet gewoon zijn voor een Engelse jongedame. Op het West-Indische eiland Nevis is ze inmiddels volwassen geworden, maar ze had nooit kunnen denken dat het komende jaar wel eens het meest onstuimige van haar leven zou worden.
Jedidja Reed is een jonge methodistenpredikant. Hij voelt zich geroepen de slaven op Nevis te dienen en is neergestreken op de Double T, de plantage van Sela’s familie. Omdat ook Sela deze mensen in haar hart gesloten heeft, trekken ze steeds meer met elkaar op – ondanks de zorgen van haar familie over een liefdesrelatie die weinig financiële zekerheid belooft.
Hoewel Jedidja’s geloof en Sela’s moeite met slavernij op de plantage voor verandering zorgen, krijgt de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog een steeds grotere invloed op hun leven. Met een dreigende hongersnood en een groeiend conflict met de machtige Angus Shubert hangt de toekomst van de Double T en haar mensen aan een zijden draadje.

Waardering:

In het vorige deel in deze serie, Verity, lazen we al hoe Sela zich aangetrokken voelde tot Jedidja Reed, de predikant die zich op de plantage Double T heeft gevestigd.
Maar Jedidja heeft zich gegeven voor zijn roeping.. kan hij dan wel een relatie aangaan?
Sela heeft een groot hart van de slaven. Dit brengt haar in de problemen. Nadat ze tussen een stel slavenzussen en de laaghartige Angus Shubert in is gaan staan en zijn zweepslagen heeft opgevangen, is ze meer vastberaden dan ooit.
Ze moet hier wel eigen grenzen over want om ‘haar mensen’ van voedsel te voorzien moet ze dingen doen die ze niet door de beugel kunnen. En samen met Jedidja brengt ze een ontsnapt slavenmeisje in veiligheid.
De handelsaanvoer naar de eilanden is slecht maar toch lukt het Double T om hun mensen van eten te kunnen voorzien, mede dankzij Ian Verity. Uiteraard zet dit kwaad bloed bij vooral Angus Shubert.
Een boek vol wederwaardigheden maar ook vol hoop en liefde.
Liefhebbers van deze serie zullen het leuk vinden om weer te lezen over de andere familieleden en vrienden. De afsluiter van deze serie is weer heerlijk om te lezen. Een boek wat fijn leest, en allerlei goede ingrediënten in zich heeft om het tot een goed boek te maken!
Het is aan te raden eerste de twee voorgaande delen, Ketura en Verity, te lezen om het verhaal goed te kunnen begrijpen.

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064513961
Aantal pagina’s: 357
Prijs: € 22,95
Uitgave: januari 2022