Eigentijdse romans

Yttrup, Ginny – Bemind

Inhoud:

In een klein stadje worstelen drie vrouwen met hun zelfbeeld. Café-eigenaresse Ellyn probeert haar schaamtegevoel te onderdrukken met muffins en koekjes, psychologe Sabine laat zich eenzaam wegzakken in een depressie en de slanke Twila probeert zich onzichtbaar te maken door zo weinig mogelijk te eten. Als de levens van deze drie vrouwen elkaar kruisen, openen ze elkaar de ogen en leren ze zichzelf te zien als drie prachtige vrouwen, die alle drie met veel zorg door God geschapen zijn.

Waardering:

De oorspronkelijke Engelse titel van dit boek is “Onzichtbaar”. Een goede titel, omdat alle 3 de hoofdpersonen in dit boek onzichtbaar willen zijn. Ellyn en Twila door hun eetproblemen en Sabina door haar schuldgevoel.
Een prachtige roman waarin de vrouwen veel dingen leren. Het geloof in God is daar onlosmakelijk mee verbonden. Ze leren (steeds meer) te leven naar Zijn wil.
Daarom is de titel “Bemind” ook erg mooi, want de vrouwen leren allemaal dat ze geschapen zijn naar Gods beeld en door Hem bemind.
In dit boek zal bijna iedere lezer wel iets leerzaams vinden.
Het is echt een “vrouwenboek”. Het gaat ook voornamelijk over vrouwen, alhoewel dokter Miles daar een uitzondering in is. Je leest ook veel over God in zijn leven.
Wat mij betreft steekt dit boek boven het maaiveld uit! Er komen de nodige problemen voor in dit boek, maar er zijn ook veel leuke momenten. De schrijfster heeft daar een goede balans in gevonden.
Het boek leest prettig en is boeiend.

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029721875
Aantal blz: 352
Prijs € 19,95