Nederlandse romans

Zoeteman, Thea – Een uitgestoken hand

Nicolet – deel 3

Inhoud:

In ‘Een uitgestoken hand’ van Thea Zoeteman, het derde deel van de Nicolet-trilogie, moet Nicolet leren leven met haar ex-man met een narcistische persoonlijkheidsstoornis terwijl ze toch samen hun kinderen opvoeden. Ze doet alles wat ze kan om toch een goede moeder te zijn voor haar kinderen, maar makkelijk is het zeker niet. Hoe moet ze haar eigen leven weer opbouwen na de scheiding? En hoe ziet haar toekomst er nu uit?

Waardering:

Nu Nicolet officeel van Maarten gescheiden is woont ze in een appartement met haar twee jongens. Maar gelukkig is ze niet. Het loopt moeizaam als het gaat om het contact met Maarten over de kinderen. Nicolet lijkt steeds aan het kortste eind te trekken.
Ook gebeuren er dingen waardoor haar relatie met haar beste vriendin Renske in een dip terecht komt.
Tijdens een vakantieweekje komt Nicolet Chris tegen. We kennen Chris uit de eerder verschenen delen als de meester van de kinderen.
Ze trekken samen op en er bloeit iets op. Maar Nicolets ogen moeten geopend worden voor dingen waar ze mee overhoop ligt. En dat gaat niet zonder pijn.
Toch is er hoop op een gelukkige toekomst voor haar!

Na het lezen van het tweede deel wilde je graag weten hoe het verder zou gaan met Nicolet.
In dit derde en laatste deel lees je hoe Nicolet haar leven weer op probeert te pakken, met vallen en opstaan. Als je de naam van Chris een paar keer tegenkomt kun je wel raden wat er gaat gebeuren maar er moeten nog wel wat hobbels overwonnen worden. Mooi om te zien hoe Nicolet hierin groeit. Ook lezen we over Renske. Hoewel Nicolet soms het gevoel heeft dat Renske alles meeheeft laat de schrijfster hier zien dat ieder huis z’n kruis heeft.
Een mooie afsluiting van deze trilogie waarmee je het verhaal ‘Nicolet’ met een bevredigd gevoel achter kunt laten.
Eerder verschenen in deze serie Trouw aan een belofte en Bittere waarheid.

Gegevens:

Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020538434
Aantal pagina’s: 220
Prijs: € 17,50
Uitgave: februari 2022