Historische romans

Klassen, Julie – De echo van Swanford Abbey

Inhoud:

De echo van Swanford Abbey van Julie Klassen is een Regency-roman boordevol mysterie, intrige en romantiek. Wanneer Rebecca Lane afreist naar het tot hotel omgetoverde Swanford Abbey, kan ze niet vermoeden dat ze daar Sir Frederick tegen zal komen, de man die ooit haar hart brak. En ze had al helemaal niet kunnen raden dat Swanford Abbey het decor zou worden van de moord op een beroemde schrijver. Sir Frederick gaat op onderzoek uit en ontdekt dat er meerdere gasten zijn die een motief voor de moord hebben, onder wie Miss Lane…

Waardering:

Gezelschapsdame Rebecca Lane logeert in Swanford Abbey, een oud klooster wat omgebouwd is tot hotel. Ze is hier om haar broer, John, te helpen door een door hem geschreven manuscript aan de bekende schrijver Olivier Ambrose te geven. Voor John hangt hier veel vanaf en Rebecca gaat ver om te doen wat haar broer van haar vraagt.
Als Olivier Ambrose vermoord wordt bevindt Rebecca zich in een benarde positie. Ze wordt verhoord door sir Frederick. Het is wat jaren geleden dat Rebecca hem gezien heeft en hij haar hart brak maar het weerzien maakt veel los.
Dat ze niet eerlijk is over haar verblijf in Sanford Abby en meer dingen voor hem achterhoudt, voelt dan ook helemaal niet goed.
Op zijn beurt is sir Frederick ook onder de indruk van Rebecca. Hij voelt zich tot haar aangetrokken maar weet dat ze iets voor hem achterhoudt. Het is de vraag hoe hij zover kan krijgen dat ze hem vertrouwd en hem verteld wat ze weet.

Opnieuw verscheen er een roman van Julie Klassen. Zoals vaker brengt zij een romantiek en mysterie samen in een roman.
Liefhebbers van dit genre kunnen weer uren genieten van een mooi verhaal. Het willen weten wie de dader is maakt dat je doorlezen wilt. Maar ook de voorzichtige relatie die ontstaat tussen de twee hoofdpersonen boeit. Soms kabbelt het verhaal rustig, dan weer zit er een vaart in en het eindigt met een verrassend plot.

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 97829731904
Aantal pagina’s:398
Prijs: € 23,99
Prijs e-book: € 12,99
Uitgave: januari 2022