Nederlandse romans

Lagen, Gerjanne van – De buurtbarbecue

Inhoud:

Achter iedere voordeur zit een verhaal… De bewoners van de Kruizingastraat treffen elkaar soms in het voorbijgaan. Verder hebben ze hun eigen leven, hun eigen zorgen. Op een dag valt er een uitnodiging in de brievenbus, voor een buurtbarbecue, op het pleintje voor nummer 8. Wel opgeven, niet opgeven? Ieder maakt zijn eigen afweging. Als de buren elkaar ontmoeten bij de barbecue vermoeden ze niet half wat zich achter de voordeuren van hun buren afspeelt. Gerjanne van Lagen schrijft in De buurtbarbecue verhalen over het leven en leed van gewone mensen, en laat daarmee zien dat niets is wat het lijkt.

Waardering:

Zelden dat een boek je zo pakt vanaf de eerste bladzijde. 10 korte hoofdstukken vertellen je in een notendop wat zich afspeelt achter de voordeuren aan de Kruisingastraat.
De boodschap dat het boekje meegeeft, dat er achter iedere voordeur wel iets schuilgaat, dat ieder huis zijn kruis heeft, komt glashelder naar voren. En waar je dan echt over na gaat denken, is hoe andere mensen er tegenaan kijken. Dat laat het boekje ook zien. Om een voorbeeld te noemen; een meisje dat zich niet geliefd voelt wenst een vader zoals de soldatenbuurman. Maar in een ander hoofdstuk lees je hoe deze buurman worstelt met een traumatisch oorlogsverleden en zijn eigen kind amper kan verdragen.
In één ruk lees je dit boekje uit. Dat kan ook, deze novelle telt slechts 111 bladzijden.
En als je het uit hebt wil je één ding; meer van dit.
Want naast alle indrukken die je opdoet bij het lezen van dit boek is het lezen van de prachtig samengestelde zinnen een feestje.
Je leest over allerlei moeiten en zorgen. Kinderloosheid, weduwschap, eenzaamheid, zorgenkind e.d. Ieder hoofdstuk eindigt met het ontvangen van een uitnodiging voor de buurtbarbecue.
Boekenwurmen zullen het boek verslinden maar het is ook een aanrader voor mensen die niet zo van lezen houden. Door de korte verhalen en de fijne schrijfstijl is het heel toegankelijk.
Ook heel geschikt om als geschenk weg te geven, mede door het kleine prijsje.

Gegevens:

Uitgeverij: De Banier
ISBN: 9789087187217
Aantal pagina’s: 111
Prijs: € 10,95
Prijs e-book: € 7,99
Uitgave: april 2022