De amerikaanse
Literatuur

Bardon, Catherine – De Amerikaanse

De Amerikaanse is het vervolg op De ontwortelden in de serie over de familie Rosenheck

Inhoud:

In De Amerikaanse van Catherine Bardon verlaat de jonge Ruth in 1960 haar geboortegrond in de Domincaanse Republiek om in New York te studeren.
Ze geniet van de wereld die voor haar opengaat, maar tegelijkertijd voelt ze zich steeds meer verwijderd van haar wortels en verliest ze grip op haar eigen identiteit.
Wie is ze echt? Een Amerikaanse student, een Dominicaanse of een Europeaan met Oostenrijks-Joodse ouders? Zal ze het antwoord vinden in Israël?

Waardering:

Na de dood van haar vader Wilhelm vertrekt Ruth naar haar oom en tante in New York om journalistiek te studeren. Alhoewel ze er warm ontvangen wordt door haar oom, tante en neefje Nathan valt het haar zwaar om te wennen. De taal is nog lastig, op haar stapelplaats is ze vooral een slaafje en vrienden maken is moeilijk. Gelukkig heeft ze Arturo leren kennen op haar reis naar Amerika en heeft ze Deborah als vriendin.
Met hen slaat ze zich door de jaren heen. Ze blinkt uit in haar studie.
Na een paar jaar ontmoet ze Christopher, met wie ze een relatie begint. Zij is tot over haar oren verliefd, maar het lijkt bij Chris niet zo te zijn.
Na haar studie wil ze niet in Amerika blijven. Haar thuisland, de Dominicaanse Republiek, is op dat moment niet veilig dus wijkt ze uit naar Israël. Zal ze daar kunnen wortelen?

Opnieuw een roman over de familie Rosenheck, die nog steeds worstelt met wortelen. Waar horen ze thuis?
Het verhaal wordt wisselend vanuit Ruth en door middel van brieven vertelt en is verdeeld in korte hoofdstukken. Het leest prettig en er gebeurt genoeg om te boeien.
Het is geen christelijk boek, de seksuele moraal is ook niet hoog, maar het is wel een heel goed geschreven boek!

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum, imprint Mozaïek
ISBN 9789023961642
Aantal blz: 509
Prijs: € 24,99
Prijs e-book: € 12,99
Datum uitgave: 13 juni 2023