Streek- en familieromans

Beek, Ina van der – Spoorloos

Inhoud:

Een aantal weken in Frankrijk doorbrengen met je vakantieliefde klinkt geweldig, maar voor David blijkt dit naderhand toch niet zo onschuldig. Josefien ontdekt dat ze zwanger is. Voordat ze de kans heeft om met David te overleggen hoe het nu verder moet, neemt David de benen zonder iets van zich te laten horen. In de jaren die volgen leeft David gewoon zijn leven alsof er niets is gebeurd, maar zijn laffe daad blijft altijd aan hem knagen. Dan ziet Davids vrouw Carolie op tv plots een jonge vrouw die haar biologische vader wil vinden en verdacht veel lijkt op haar jongere dochters. Carolie kan het niet loslaten en gaat op onderzoek uit.

Waardering:

De wegen van David en Josephine scheiden zich abrupt als Josephine haar ouders met spoed naar Nederland terugkeren ivm het overlijden van haar oma.
Ze is verdrietig om het gemis van haar vakantieliefde maar als snel komt er een veel grotere zorg bij; de 16-jarige Josephine blijkt zwanger van David.
Een telefoontje naar de Franse Camping waar David werkt brengt niet wat ze hoopt; David neemt de verantwoordelijkheid niet op zich en dus moet Josephine alles alleen ‘oplossen’.
Davids leven gaat door. Vergeten is hij dat ene telefoontje niet, maar hij settelt zich. Hij trouwt en krijgt twee dochters. Het vaderschap laat hem steeds vaker terugdenken aan Josephine en het kind dat ze van hem kreeg. De wetenschap dat hij haar zo in de steekgelaten heeft drukt steeds zwaarder op hem. Totdat zijn geheim niet langer geheim blijft…

Een realistisch verhaal en mooie personages. Vooral Josephine, die zo dapper door het leven gaat. Die haar geheim zo lang alleen draagt maar ook in de jaren daarna, als ze haar dochter alleen op moet voeden. Maar ook Davids, wiens schuldgevoel dat groter wordt naarmate hij ouder wordt.
Een eigentijds, realistische verhaal dat op een aantrekkelijke, vlotte manier is geschreven.

Gegevens:

Uitgeverij: Zomer&Keuning
ISBN: 9789020546873
Aantal pagina’s: 223
Prijs: € 18,50
Prijs e-book: € 7,99
Uitgave: maart 2023